Опис товару
Деталі
Уявімо, що закваска - процес, який потребує постійного підживлення та догляду. Придбавши продукт, відкрийте банку, накрийте її натуральною тканиною (для забезпечення доступу повітря) та поставте на добу в холодильник для її адаптації (появи бульбашок).
Чому потрібно зберігати в холодильнику? Тому що в теплому приміщенні активність бактерій дуже велика, і закваска може швидко зіпсуватися, а при низьких температурах бактерії діють повільно та зберігають життєдіяльність продукту.
Важливо знати! Закваска - живий продукт, бактерії в якому бродять навіть під час транспортування. Для цілісності та збереження, товар необхідно забирати одразу після доставлення. Якщо довший час закваска пробуде без доступу до повітря та в теплі, вона зможе "вибухнути" та витекти.
Правила зберігання:
В правильних умовах (в холоді та підживлена) закваска може зберігатися 14 днів. Проте, щоб користуватися нею довший час, через кожних 2 тижні вам потрібно виконувати процес підживлення. Для випічки вам потрібна лише половина вмісту банки, а до іншої половини необхідно додати 50 мл води та 50 г жорнового борошна, перемішати і поставити назад в холодильник. З належним доглядом ваша закваска зможе «прожити» довгі роки та слугувати основою запашного домашнього хліба.
Хліб на заквасці - цінний та низькокалорійний, він підходить для вживання під час дієт та руйнує міфи про шкоду хліба. Бездріжджовий хліб - смачне і корисне доповнення страв.
Порада: для взаємодії з закваскою використовуйте тільки дерев’яні (столові) прибори.
Для приготування найпростішого рецепта хліба вам потрібно всього 4 інгредієнти:
-
Закваска
-
Борошно жорнового помелу
-
Вода
-
Сіль (морська)
Інструкція по використанню
Зберігання закваски після отримання:
- Відкрити кришку
- Підживити закваску: 30 мл води (кімнатної температури)+30 г жорнового (житнього) борошна "Земледар". Ретельно перемішати
- Накрити тканинною кришечкою
- Залишити в холодильнику на 12 годин
- Наступного дня закваска має збільшитись в об'ємі і містити повітряні кульки.
Підживлення закваски :
-
Підживлювати продукт потрібно після кожного випікання хліба : додавати 50 мл води (кімнатної температури)+ 50 г (житнього) жорнового борошна "Земледар". Ретельно перемішати
-
Якщо закваска не використовувалася протягом 14 діб - її необхідно підживити
- Зберігати в холодильнику під тканинною кришкою, щоб закваска дихала.
Додаткова інформація
Додаткова інформація
Об'єм | 250 г в упаковці | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Білки | 4.23 г на 100 г продукту | ||||||
Жири | 0.82 г на 100 г продукту | ||||||
Вуглеводи | 29.39 г на 100 г продукту | ||||||
Клорійність | 142.3 Ккал на 100 г продукту | ||||||
Термін зберігання (рекомендований) | 6 місяців | ||||||
Країна виробник | Україна | ||||||
Про товар |
|