Трав’яний напій “Іван-чай ферментований запашний” виготовляється з екологічно чистого крупнолистового кипрію з додаванням суцвіть чебрецю (тим’яну), зібраних вручну у віддалених куточках українських Карпат. Процес ферментації допомагає довго зберігати і навіть примножувати корисні властивості трав. Не містить кофеїну, тому підходить для вживання у будь-який час доби. Має м’який смак і пряно-трав’яний аромат. Показаний при застудах, безсонні, стресах, головних болях, гельмінтозі та просто для щоденного душевного чаювання.
Листя хаменерію вузьколистого (іван-чаю) та суцвіття чебрецю збираються в екологічно чистих районах Карпат. Піддаються традиційній обробці без застосування ароматизаторів та барвників. Процес ферментації покращує смакові якості іван-чаю, у кілька разів збільшує кількість вітамінів та корисних речовин.
Продукт зберігається згідно з усіма нормами для забезпечення якості та безпечності.
1-2 ст.л. іван-чаю з чебрецем залити 300 мл гарячої води (не вище 90℃). Настоювати 10-15 хвилин. З ароматами іван-чаю та чебрецю поєднується також м’ята, звіробій, шипшина, листя брусниці, материнка, розмарин.
Для надання солодкості можна додати мед або варення, а також свіжі солодкі ягоди.
Серед безлічі цілющих ефектів, іван-чай з чебрецем сприяє довголіттю, дарує бадьорість, підвищує працездатність, зміцнює імунітет і має потужні антибактеріальні властивості.
Травна система. Обволікаючий та легкий проносний ефект. Допомога при виразковій хворобі, гастритах зі зниженою секрецією, шлунково-кишкових кольках, гепатитах. Нормалізація роботи кишечника, боротьба з гельмінтами.
Нервова система. Допомога при мігрені, неврозах, безсонні. Заспокійлива, болезаспокійлива та протисудомна дія. Поліпшення зору.
Покривна система. Лікування різноманітних екзем, атопічного дерматиту, псоріазу та інших шкірних захворювань. Благотворний вплив на шкіру при акне та вугровому висипі, ранозагоювальні властивості.
Дихальна система. Відхаркувальна дія при бронхітах та пневмонії.
Опорно-рухова система. Спазмолітичні властивості.