Апельсинові чіпси зі шкіркою мають трохи кисліший смак і грубішу текстуру, ніж чіпси без шкірки. За рахунок ароматичних олій в шкірці у таких фрипсів яскравіший аромат, а за рахунок вмісту більшої частини вітаміну С та антиоксидантів – вони поживніші. Такі красиві чіпси можна використовувати не лише в їжу, але і як різдвяні прикраси або для ароматизації приміщень. Проте сушені апельсини з кіркою від “Земледар” – надто натуральні та смачні для цього. Вони не містять цукру та консервантів. Технологія низькотемпературного сушіння зберігає всі вітаміни та мікроелементи.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виготовлення апельсинових чіпсів аж до фасування.
Вирощування. Апельсини для чіпсів ростуть далеко від великих міст, в екологічно чистій місцевості. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Для фріпсів використовуються добірні солодкі апельсини. Нарізані на тонкі слайси, вони сушаться у професійних дегідраторах при мінімальних температурах (37°C), зберігаючи тим самим користь, смак та аромат свіжих плодів.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі сушені апельсини зі шкіркою з плодів останнього врожаю.
Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.
Покладіть апельсинові чіпси зі шкіркою в чай, коктейль, компот чи глінтвейн. Використовуйте для приготування мармеладу, ароматних овочів та круп, курки, чатні та соусів. Прикрашайте ними торти, десерти та желе.
Ароматизуйте сушеними апельсинами сиродавлену олію з нейтральним запахом (додайте кілька шматочків у пляшечку і дайте настоятися щонайменше впродовж 1 тижня), заправляйте нею салати. Таку олію також можна використовувати для розслаблюючого масажу.
Фріпси можна подрібнити на порошок і додавати в маринади (з оливковою олією, чебрецем, кропом, базиліком, часником), випічку, ароматизувати ним сіль.
Дуже смачний і ситний салат поєднує різні смаки та текстури: кислуватий апельсин, солодкий гарбуз та хрумке кіноа. Може бути використаний як гарнір або самостійна страва. Ідеальний вибір для легкого обіду чи вечері.
- кіноа – 400 г
- апельсини – 2 шт.
- гарбуз – 320 г
- огірки – 2 шт.
- авокадо – 1 шт.
- кедрові горішки – 80 г
- листя салату – 80 г
- мангове пюре – 80 г
- масло сиродавлене (горіхове, кунжутне, кедрове, гарбузове) – 120 мл
- сік апельсиновий – 40 мл
- мед – 40 мл
- апельсинові чіпси зі шкіркою – 8 шт.
- Підготувати пюре з манго і на деякий час покласти в морозилку. Можна також придбати готове пюре у продуктах дитячого харчування.
- Запекти очищений гарбуз при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин. Остудити та нарізати кубиками.
- Відварити кіноа до готовності (промити в холодній воді, залити 800 мл води або овочевого бульйону та довести до кипіння на середньому вогні; потім накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму та варити 15-20 хвилин до поглинання крупою води).
- Очистити свіжі апельсини та нарізати на сегменти.
- Огірки та авокадо очистити від шкірки та нарізати кубиком.
- Помити та висушити листя салату.
- Апельсинові чіпси зі шкіркою розрізати на половинки.
- Приготувати заправку із сиродавленої олії, апельсинового соку, меду та мангового пюре, збивши їх у блендері до однорідності.
- Тепле кіноа розпушити виделкою, додати свіжі апельсини, гарбуз, огірки, авокадо та листя салату.
- Додати заправку, перемішати.
- Посипати кедровими горішками та прикрасити половинками апельсинових фріпсів зі шкіркою.
Апельсинові чіпси зі шкіркою мають протизапальні, антибактеріальні та протигрибкові властивості, заспокійливу та спазмолітичну дію.
Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові, профілактика діабету. Підтримання імунітету, покращення обміну речовин, зниження запальних процесів.
Травна система. Позитивна дія на зуби. Допомога в засвоєнні кальцію та заліза. Поліпшення травлення за рахунок клітковини, усунення запорів. Профілактика хвороб ШКТ.
Кровоносна система. Зниження рівня холестерину в крові й артеріального тиску. Підвищення гемоглобіну. Сприятливий вплив на якість крові.
Покривна система. Запобігання вугрів, прищів та зморшок, усунення пігментних плям. Сприяння виробленню колагену.
Нервова система. Поліпшення здоров'я очей та зору. Зняття млявості та втоми.
Опорно-рухова система. Сприяння зростанню та відновленню м’язів, суглобів і кісток.
Видільна система. Регулювання рівня рідини в організмі. Олужнення організму.