Опис товару
Деталі
Ароматну рижієву олію «Земледар» роблять з насіння рижію. Свого часу культура використовувалась у нашому регіоні, але була витіснена соняшником. Рижієву називають «забутою олією» через те, що вона на деякий час зникла з ужитку. Зараз зацікавленість до неї відроджується з боку вегетаріанців та прихильників здорового харчування.
Олія «Земледар» отримана з жовто-червоного насіння рослини методом холодного прямого віджиму. Сировина не нагрівається в процесі обробки, зберігає максимум вітамінів та інших корисних речовин. Олія має золотаво-жовтий колір. Олії, які нагрівались у процесі відтискування, мають дещо інший колір, більш темний. Продукт відтискається та відстоюється у день замовлення, доставляється покупцеві свіжим та ароматним.
Смак і аромат олії унікальні. Вони одночасно нагадують цибулю, редьку та гірчицю. Продукт здається трохи пряним та гострим. Його цінують за чудову сполучуваність з горіхами, часником, сиром, кашами, оселедцем та іншими продуктами.
Олія містить велику кількість компонентів, які благотворно впливають на організм. В ній сполучаються насичені та ненасичені жирні кислоти: перших близько 10%, останніх – 90%. Вмістом корисних речовин і харчовою цінністю продукт нагадує кедрову та кунжутну олії. Всі три види містять значну кількість магнію, вітамінів Е, А и D. В рижієвій олії «Земледар» містяться:
- Поліненасичені кислоти омега-3 та омега-6 у великій кількості. Вони позитивно впливають на склад крові, сприяють розпаду шкідливого холестерину, протистоять розвитку склерозу. Кислоти сприяють правильному виробленню гормонів та формуванню імунітету.
- Вітамін Е. Його у продукті більше, аніж у льняній, соняшниковій та кедровій оліях. Цей вітамін вважається антиоксидантом. Лише ложечки масла достатньо, щоби наситити організм добовою дозою вітаміну.
- Бета-каротин. Відповідає за загоювання ран, добрий стан зубів, шкіри та слизових. Вітамін важливий для зору, утворення сперми у чоловіків.
- Магній. Характеризується протизапальним ефектом, потрібен для серцевосудинної та нервової системи, функціонування м’язів. Нормальний вміст магнію в організмі вважається профілактикою діабету, сечокам’яної хвороби, атеросклерозу.
Формула олії містить велику кількість біологічно активних речовин. В ній є хлорофіл, фосфоліпіди та фітостероли.
Використання в кулінарії
Олія характеризується збалансованим складом, приємним сполученням дещо гострого смаку та оригінального аромату. Її застосовують у складі дієт та у вегетаріанській кухні. Продукт чудово себе проявляє в якості заправки для зелених салатів, зварених овочів. Їм можна заправляти каші та робити багатокомпонентні соуси з додаванням олії.
Сировідтиснуту олію не рекомендується нагрівати, адже під дією температури вона втрачає значну частину своїх корисних властивостей. Рекомендована порція – не більше 1 столової ложки на добу у складі страв.
Застосування в косметології
Олія з насіння рижію активно використовується в косметології та парфумерії, в процесі виробництва мила. Воно вдало себе проявить в процесі терапії проблем зі шкірою (діатезу, екземи, псоріазу, висипань тощо).
В олії «містять вітаміни «молодості» (А та Е). Воно благотворно впливає на шкіру, пом’якшує та живить її, підвищує еластичність. Олія підтримує в нормі водно-ліпідний баланс, протистоїть ранньому утворенню пігментних плям. Продукт корисний для волосся, захищає волосяні фолікули від несприятливих зовнішніх впливів.
Завдяки корисним властивостям олія рижію використовується в живильних та зволожуючих кремах, бальзамах для губ, сонцезахисних засобах.
Використання для лікування та профілактики
Рижієва олія застосовувалась в народній медицині. Її вводили до складу засобів для терапії опіків, виразки шлунку, запалень очей та інших захворювань. Олія є частиною ряду лікарських засобів. Продукт містить антиоксиданти, корисні для організму мікро- та мікроелементи. Рижієва олія характеризується протизапальною, загоюючою та навіть протипухлинною дією. Її терапевтична користь полягає в наступному:
- Підвищує еластичність судин, не дає осідати на їх стінках поганому холестерину, нормалізує тиск та згортання крові, дає організму можливість підтримувати оптимальний рівень гемоглобіну. Все це корисно для серцево-судинної системи. Олію використовують в профілактиці анемії, ішемічної хвороби серця, стенокардії, варикозу, атеросклерозу.
- Через бактерицидні та загоюючи властивості корисна для ШКТ. Протидіє розвитку гастриту, колітів, язв.
- Буде ефективно працювати в якості компонента профілактики та комплексної терапії печінкових захворювань. Наприклад, холециститу, жовчокам’яної хвороби, цирозу, гепатиту.
- Покращує гормональний фон. Корисна для жінок, які страждають від ПМС, а також для тих, хто очікує на дитину або годує груддю.
- Добре себе проявляє при ожирінні, сечокам’яній хворобі, остеопорозі, безплідді з обох боків.
- Характеризується антитоксичною дією.
Протипоказання
Може виявитися індивідуальна чутливість до олії. Перед тим, як вводити продукт в родинний раціон, варто в невеликій кількості запропонувати його кожному члену родини для тесту.
Олію можна вживати вагітним жінкам та тих, що годують груддю. Однак перед цим необхідно проконсультуватися з лікарем. Не рекомендовано продукт людям з панкреатитом – і в гострій стадії, і в ремісії.
Додаткова інформація
Додаткова інформація
Про товар |
|
---|