Білява пшениця – це м'який озимий сорт, виведений українськими селекціонерами. Вона відразу ж сподобалася вимогливим кондитерам Франції та Туреччини. Відрізняється від інших сортів пшениці більш м’яким смаком і світлим кольором зерна. Може використовуватися для посіву, пророщування, приготування борошна та пластівців.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес поставки Білявої пшениці: від догляду за рослиною до розфасовки.
Вирощування. Наша пшениця росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі пшеничні зерна з останнього врожаю.
Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Найпопулярніше використання пшениці у кулінарії – це помел на борошно та пшенична каша. У Білявої пшениці м’яка структура, тому вона відмінно розварюється, а борошно з неї дає випічці пишність, м’якість та білість.
Пшеничне зерно у солоних стравах смачно поєднується з помідорами, брокколі, нутом, м’ясом, олією, кукурудзою, зеленим горошком, яйцями, грибами; у солодких – з бананами, медом, соняшниковим насінням, чорницею, маком, горіхами. З прянощів добре комбінується з перцем, чебрецем, коріандром, зірою, лавровим листом, корицею, мускатом.
Смак пшеничної каші можна краще розкрити, якщо зерно попередньо трохи обсмажити. Гарнір з Білявої пшениці виходить розваристим і м’яким. Подавайте у гарячому вигляді з основними стравами, а із залишків можна приготувати смачні пшеничні котлетки.
- пшениця білява – 1 скл.
- вода гаряча – 2 скл.
- сіль – щіпка
- рослинна олія або вершкове масло – 1 ст.л.
- Розігріти сковороду й обсмажити крупу до золотистого кольору в олії.
- Додати сіль, влити гарячу воду.
- Закрити сковороду кришкою й готувати до випарювання вологи.
- Готову кашу заправити олією чи маслом на смак.
Проростки пшениці – потужний очищувач та імуномодулятор. Рекомендуються для відновлення після хвороб і як продукт здорового харчування. При регулярному вживанні поліпшується стан шкіри, волосся та нігтів, очищається кишечник, усувається гнильна мікрофлора. Для жінок пшеничні проростки корисні при захворюваннях яєчників і шийки матки, а також при гормональних розладах.
Щоб проростити пшеницю, потрібно відібрати зерна, добре їх промити і рівномірно розподілити по дну керамічної або скляної тари. Залити зерна чистою водою, щоб вона покривала їх вище на 2 мм. Зверху накрити кришкою або марлею і залишити на 12 годин з доступом до повітря. Потім воду злити, а зерна промити. Залишити ще на 12 годин, вже не заливаючи водою. Після цього з'являться перші паростки довжиною 1-2 мм. Їх вже можна вживати або пророщувати далі до стану паростків, періодично промиваючи пшеницю. Чим довше пророщування – тим м’якшим і солодшим буде ставати зерно.
Зберігати паростки треба в холодильнику 1-2 дні і промивати перед кожним вживанням у їжу. З пророщеного зерна роблять вітамінні салати, овочеві закуски, а також свіжовичавлений сік.
М’яка озима пшениця – цінний злак для повсякденного харчування. Вона добре засвоюється, здатна очищувати та насичувати енергією, особливо у пророщеному вигляді. На основі зерен готують цілющі відвари.
Видільна система. Очищення організму від токсинів, продуктів розпаду, інтоксикаційних речовин.
Кровоносна система. Зміцнення судин, надання їм еластичності. Запобігання ризику інсультів. Налагодження серцевого ритму, зниження артеріального тиску.
Травна система. Загоєння слизових ШКТ, усунення розладів шлунку. Стимуляція перистальтики, запобігання гнильним процесам.
Опорно-рухова система. Профілактика ломоти у суглобах, поліпшення природного мастила хрящів. Зміцнення кісток.
Дихальна система. Цілющий ефект при хворобах горла (застосування у вигляді відварів).
Ендокринна система. Потужний імуномодулюючий вплив. Регуляція обміну глюкози та жирів.