Білява пшениця – це м'який озимий сорт, виведений українськими селекціонерами. Вона відразу ж сподобалася вимогливим кондитерам Франції і Туреччини. Борошно з неї відрізняється надзвичайно білим кольором і м'якістю; за кулінарними характеристиками нагадує борошно вищого гатунку, але при цьому наділене користю цільнозернового. Містить багато клітковини та білку, що дозволяє отримати одночасно еластичне та легкозасвоюване тісто.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості зерна до фасування борошна.
Вирощування. Наша Білява пшениця росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Хліб, багети, батони, млинці й оладки на основі борошна Білявої пшениці виходять світлими та пишними.
Білий колір і підвищений вміст білка роблять борошно Білявої пшениці ідеальним для кондитерських і макаронних виробів, що вимагають високої білизни продукту.
Як і інше борошно м'яких сортів, вбирає трохи менше води, що необхідно враховувати у рецептах.
Цільнозернове борошно Білявої пшениці створює ніжний і пишний бісквіт, а наявність зародків і висівок у його складі ще й наділяє випічку користю. Готується швидко та просто з продуктів, які завжди є під рукою.
- яйца курячі – 4 шт.
- цукор – ½ скл.
- ваніль – 10 г
- борошно Білявої пшениці – 1 скл.
- розпушувач – 1 ч.л.
- Яйця збити не менше 5 хвилин, додаючи поступово цукор і ваніль.
- Борошно змішати з розпушувачем і всипати в яєчну суміш.
- Вилити тісто у форму, змащену олією чи вершковим маслом.
- Випікати 40 хвилин у розігрітій до 180°С духовці. Готовність перевірити зубочисткою.
- Перед подачею остудити.
Пампушки – одна з найвідоміших та найдавніших різдвяних страв. Завдяки цьому простому рецепту ви зможете потішити своїх близьких смачними, пухкими, солодкими пончиками з маковою начинкою. Такі пампухи сміливо можна назвати корисними, бо вони з цілозернового борошна білявої пшениці, а замість цукру ми додаємо мед. Спробуйте приготувати традиційний пісний, проте улюблений десерт усіх діток і дорослих.
ПАСТА ГРЕЧАНА з СОУСОМ БЕШАМЕЛЬ
Пропонуємо рецепт гречано-морквяної фреш пасти з соусом бешамель від компанії Земледар.