Пластівці "Земледар" із цільних зерен Чорнобривої пшениці (гібрида Чорнозерної пшениці та пирію) виготовляються у день замовлення та не піддаються жодній обробці, крім механічної. На запах і смак вони схожі на звичайні пшеничні пластівці, але характеризуються кращою харчовою цінністю, підвищеним вмістом легкозасвоюваних білків, антиоксидантів, вітамінів і мінералів. А глютену в них, навпаки, менше.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва пластівців: від посіву зерна до фасування.
Вирощування. Наша Чорнобрива пшениця вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Всі пластівці виготовляються лише в день замовлення. Покупець отримує свіжий, максимально корисний продукт. У виробництві використовується німецька зернодавка, зроблена з екологічних матеріалів. Низька швидкість робочих елементів пристрою забезпечує збереження всієї користі цільного зерна.
Фасування. Свіжі пластівці пакуються у крафтові паперові пакети.
Пластівці можна застосовувати так само, як традиційні: заварювати окропом або гарячим молоком, настоювати на кефірі, йогурті чи кисляку. З них можна готувати домашню гранолу та мюслі, поєднуючи з іншими видами пластівців, ягодами, сухофруктами, горіхами, насінням і медом.
Пластівці Чорнобривої пшениці добре доповнять солодку випічку, хліб, десерти, запіканки, оладки й ароматні коржі. У подрібненому вигляді підходять для панірування, фаршу, салатів і супів.
Котлети з сочевицею та Чорнобривою пшеницею – поживна та корисна страва, що на смак віддалено нагадує фалафель. Пластівці чудово "виглядають" у фарші та покращують його текстуру, а також добре панірують.
- сочевиця – 400 г
- пластівці Чорнобривої пшениці – 200 г (і трохи для панірування)
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сіль, спеції – на смак
- олія рослинна для смаження.
- Сочевицю відварити до готовності.
- Цибулю та моркву дрібно нарізати, підрум'янити на сковороді.
- Сочевицю пробити блендером, додати до неї цибулю, моркву, спеції та пластівці.
- Змішати масу до однорідної консистенції та дати трохи настоятися (щоб пластівці набрякли, а фарш просочився ароматами).
- Сформувати котлетки й обкачати кожну в пластівцях Чорнобривої пшениці.
- Обсмажити з двох сторін на сковороді.
- Подавати з різними соусами та зеленню.
Чорнобрива пшениця містить майже вдвічі більше антиоксидантів та вітамінів, ніж звичайні сорти, тому активніше покращує стан організму.
Кровоносна система. Профілактика залізодефіцитної анемії. Допомога серцевому м'язу, відновлення проникності капілярів. Мінімізація ризику формування тромбів.
Ендокринна система. Регуляція обміну глюкози та жирів. Участь у виробленні антитіл.
Нервова система. Підтримання здоров'я центральної та периферійної нервової системи, поліпшення короткочасної пам'яті та координації рухів. Нормалізація зору, зниження стомлюваності очей. Захист від стресів.
Травна система. Очищення кишечника, виведення шлаків. Усунення надлишку жовчі.
Покривна система. Позитивний вплив на шкіру, нігті та волосся за рахунок вітаміну C. Регенеративні властивості.
Видільна система. Виведення з організму токсинів.