Фундук знаходиться у топі продуктів особливої цінності завдяки своїм привабливим смаковим якостям. Його можна їсти сирим або обсмаженим, подрібнювати в крихту або пасту. Як і інші горіхи, фундук має відмінний профіль поживних речовин. Підходить для виробництва рослинної олії.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес поставки фундука: від умов догляду за ліщиною до фасування.
Вирощування. Фундукові дерева виробника ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм, очищується та фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжий фундук з останнього врожаю.
Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.
Горіхи корисно замочувати перед вживанням. З фундуку готують елітну рослинну олію, а при збиванні з водою отримують веганське молоко.
Для приготування домашньої горіхової пасти фундук злегка обсмажте, зніміть шкірку за допомогою чистого кухонного рушника та збийте пасту, додавши трохи ванілі, кленового сиропу та щедру порцію розтопленого темного шоколаду.
Відмінні смакові якості зробили ці горішки популярним інгредієнтом шоколаду, цукерок, праліне, безе, халви та чурчхели. Розмелені ядра чудово доповнюють салати, соуси, заправки та м'ясні страви.
Хто не любить шоколадно-горіхові десерти? Приготуйте це м’яке, щільне печиво з багатим шоколадним смаком та ідеальною горіховою текстурою. Воно смачніше за магазинне й ідеально підходить для святкового чаювання.
- фундук – 130 г
- цукор білий – 2 ст.л.
- шоколад темний – 170 г
- пшеничне борошно – 2¾ скл.
- какао-порошок – 2 ст.л.
- розпушувач – 2 ч.л.
- сіль – ¾ ч.л.
- вершкове масло – 100 г
- коричневий цукор – 1½ ст.
- куряче яйце – 2 шт.
- ваніль – ½ пакетика
- молоко рослинне (можна фундукове для посилення горіхового смаку) – ¼ скл.
- Фундук викласти на деко й поставити в розігріту до 180°C духовку на 10 хвилин. Перекласти горіхи на кухонний рушник і добре потрясти, щоб лушпиння легко знімалося.
- Охолодити та подрібнити горіхи з білим цукром у блендері.
- Шоколад розтопити на водяній бані.
- У мисці змішати борошно, какао-порошок, розпушувач, сіль і мелені горіхи.
- Міксером збити розм’якшене вершкове масло та коричневий цукор до кремової консистенції. Продовжуючи збивати, поступово ввести яйця, розм’якшений шоколад, ваніль і молоко.
- Акуратно додати суху суміш, накрити миску плівкою та поставити в холодильник на 2-3 години.
- Знову розігріти духовку до 180°C та застелити пергаментним папером два дека.
- Від тіста відщипувати шматочки, скачувати у кульки та розміщувати на дечку, розплющуючи до форми печива.
- Випікати від 12 до 18 хвилин, поки краєчки не стануть сухими і зверху не з’явиться потріскана скоринка.
- Перекласти готове печиво на тарілку й охолодити.
Поживні лісові горішки підтримують життєві сили організму та допомагають відновитися після важких захворювань. Рекомендовані людям будь-якого віку. Вітаміни, амінокислоти та мінерали, що містяться у фундуку, легко засвоюються організмом.
Кровоносна система. Блокування накопичення холестерину в крові. Профілактика недокрів’я й атеросклерозу. Поліпшення стану при варикозах, тромбофлебіті, геморагії. Нормалізація кров’яного тиску.
Ендокринна система. Протидія канцерогенним факторам. Сприятливий вплив на вилочкову залозу та її імунні функції.
Нервова система. Налаштування правильного функціонування НС. Гармонізація психічного стану, антидепресантний ефект. Боротьба із втомою. Зниження частоти та сили епілептичних нападів. Поліпшення зору.
Травна система. Поліпшення функціонування ШКТ, виведення з організму шлаків, усунення запорів. Запобігання газоутворенню та гнильним процесам у кишечнику. Антигельмінтні властивості, загоєння пошкоджених слизових.
Покривна система. Лікувальний ефект при трофічних виразках. Підтримка молодості шкіри, прискорення росту волосся, зміцнення нігтів.
Опорно-рухова система. Зміцнення кісток, зубів і м’язів.