Фундукове борошно виготовляється з цілісних обсмажених і підсушених горішків (не з макухи), тому дуже багате корисними жирами. Популярне в середземноморській кухні. Смак борошна з фундуку найкраще описати як маслянисто-горіховий. Воно дуже ароматне, надає стравам насиченість і легку солодкість.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки.
Вирошування. Горішники ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей горіхів.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Горіховий маслянистий аромат фундукового борошна прикрасить не лише кондитерські вироби, а й багато несолодких страв. Це інгредієнт білих гарячих соусів на зразок бешамелю, страв з лісовими грибами, галушок та кнедликів (крім надання особливого смаку, фундукове борошно робить варене тісто менш клейким).
При випічці борошно фундука практично не збільшується в об’ємі, тому потрібно використовувати трохи більшу його кількість або додати побільше розпушувача. Як і інше горіхове борошно, що містить багато жиру, фундукове швидко зарум’янюється. Аби випічка не підгоріла, потрібно випікати при більш низьких температурах або скоротити час готування.
Дуже смачно поєднується із шоколадом і какао (в шоколадних тістечках, печиві, начинці, пасті).
Печиво з борошна фундука сподобається любителям горіхового смаку. Якщо з'єднати два печива будь-якою начинкою, то вийде прекрасне смачне тістечко!
- фундукове борошно – 340 г
- коричневий цукор – 1,25 скл.
- сіль – 0,5 ч.л.
- яєчний білок – 4 шт.
- ванільний цукор – 1 ч.л.
- Розігріти духовку до 160°C. Застелити деко папером для випічки.
- В одній мисці змішати борошно з цукром, в іншій – міксером збити білки з сіллю в міцну піну.
- З'єднати обидві суміші, додати ваніль.
- Викласти печиво на деко невеликими купками на невеликій відстані одне від одного, випікати 25-30 хвилин до золотистого кольору.
- Остудити 5 хвилин і перекласти на решітку.
Фундукове борошно захищає клітини організму від пошкоджень і окисного стресу. Висока концентрація антиоксидантних сполук, вітаміну Е та марганцю може допомогти знизити ризик деяких видів раку.
Кровоносна система. Зниження рівня цукру, холестерину та тригліцеридів у крові, захист від серцево-судинних захворювань. Нормалізація кров'яного тиску.
Ендокринна система. Підвищення імунітету та чутливості до інсуліну.
Травна система. Виведення шлаків. Усунення запорів. Запобігання газоутворенню та гнильним процесам у кишечнику.
Нервова система. Гармонізація психічного здоров'я. Антидепресантний ефект.
Покривна система. Підтримання молодості шкіри, прискорення росту волосся, зміцнення нігтів.