Як і борошно, клітковина білого кунжуту виробляється зі знежиреного кунжутного насіння. Відмінність полягає лише у більш грубій фракції помелу. Має м'який горіховий аромат і солодкуватий смак. Завдяки характерним корисним властивостям відноситься до дієтичних і в той же час лікарських продуктів харчування.
Особливості виробництва
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва клітковини: від контролю якості кунжутного насіння до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки очищеного кунжуту та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Вся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Застосування у кулінарії
Сезамові нотки будуть доречні у гранолі, салатах, хлібі, кашах, пасті, лазаньї, запіканках, халві, млинцях, сирниках, печиві тощо. У випічці клітковина білого кунжуту зазвичай використовується разом зі злаковим борошном.
На смак добре поєднується з мигдалевою і кокосовою клітковиною, баклажанами, брюссельською капустою, білим м’ясом, птицею, рибою.
Кунжутні батончики з льоном і прянощами
Неймовірно смачні ласощі зі східними мотивами легко приготувати в домашніх умовах із мінімуму інгредієнтів. Більше того, такі домашні кунжутні батончики – ситні та дуже корисні.
Інгредієнти:
- кефір – 300 г
- сода – 1 ч.л.
- підсолоджувач – на смак
- рослинна олія (в ідеалі кунжутна) – 2 ст.л.
- борошно житнє грубого помелу – 150 г
- борошно пшеничне цільнозернове – 130 г
- клітковина білого кунжуту – 50 г
- насіння льону – 70 г
- сіль – 1 ч.л.
- кмин – 1 ч.л.
- коріандр – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- Соду розмішати у кефірі, додати підсолоджувач і олію.
- В окремій мисці змішати все борошно, клітковину, насіння льону, сіль і спеції.
- Влити рідку суміш у суху, замісити тісто.
- Розділити масу на 4 частини, сформувати батончики.
- Присипати борошном, зробити неглибокі косі надрізи, викласти на деко, застелене пергаментним папером і посипане борошном.
- Випікати у духовці, попередньо розігрітій до 170°C, 30-40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
КУНЖУТНЕ ПЕЧИВО
Печиво теж буває корисним! Приготуйте з нами ароматне, солодке і поживне печиво, без вмісту цукру чи шкідливих компонентів. Печиво з кунжуту смакує по-особливому смачно. Горіхи, клітковина, мед і кокосова олія – чудовий склад, який сподобається не тільки дорослим, але й діткам. Урізноманітнюєте меню корисними десертами!
Застосування для оздоровлення
Кунжутна клітковина має високі антиоксидантні властивості та безліч потенційних переваг для здоров’я. Тисячоліттями використовується в народній медицині. Допомагає ефективно скинути вагу.
Кровоносна система. Нормалізація рівня холестерину та тригліцеридів. Зниження кров’яного тиску. Сприяння утворенню клітин крові.
Нервова система. Поліпшення розумових здібностей і обробки інформації. Нормалізація сну. Підтримка стабільного психічного й емоційного стану.
Опорно-рухова система. Зміцнення кісток і хрящів, прискорення їх загоєння. Поліпшення стану зубів, запобігання утворенню зубного нальоту. Профілактика захворювань суглобів і остеопорозу. Сприяння набору м’язової маси (важливо підліткам і спортсменам).
Травна система. Нормалізація травлення та мікрофлори ШКТ. Підвищення еластичності кишечника та перистальтики. Очищення від шлаків. Глистогінний і легкий послаблюючий ефект.
Статева система. Протизапальна дія при захворюваннях жіночих статевих органів. Усунення хворобливих відчуттів і психоемоційного дискомфорту в передменструальний або клімактеричний період.
Ендокринна система. Прискорення метаболізму. Запобігання авітамінозу. Підтримка гормонального балансу та здоров’я щитовидної залози. Нормалізація рівня цукру в крові.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).
Особливості вживання та зберігання
Для вагітних та годувальниць: сприяє правильному розвитку плода, усуває неприємні відчуття при вагітності, посилює лактацію та покращує якість молока.
Для дітей: дуже корисна, але варто з обережністю додавати кунжут у їжу малюкам до року, оскільки він може викликати алергію.
Зберігання: 6 місяців у щільно закритій упаковці, в сухому і темному прохолодному місці без сторонніх запахів.
Добова норма: для дорослих – 2 ст.л. (30 г).
Протипоказання
Регулярне вживання протипоказане при підвищеному згортанні крові, варикозі, тромбозі, тромбофлебіті.
Корисний склад
Вітаміни: A, група B, C, E, F.
Біологічно значущі елементи: залізо, калій, кальцій, кобальт, магній, марганець, мідь, натрій, селен, фосфор, цинк.
Корисні сполуки: пектини, лігнани, фітостерини, целюлоза, жирні кислоти омега-3 та омега-6.
Білок (близько 40%).
Білки: |
45 г на 100 г продукту |
Жири: |
12 г на 100 г продукту |
Вуглеводи: |
32 г на 100 г продукту |
Калорійність: |
416 Ккал на 100 г продукту |
Тип тари: |
паперовий крафт-пакет або мішок |
Термін зберігання: |
3 міс. у прохолодному темному сухому місці |
Країна походження насіння: |
Мозамбік |
Виробник: |
ТМ “Земледар” |