Білий кунжут – це очищене від зовнішньої оболонки насіння сезаму, що надає йому більш солодкого та ніжного смаку. Характеризується рекордним вмістом кальцію та тонким горіховим ароматом з легкою гіркуватістю. Щоб розкрити його ще більше – насіння можна трохи підсушити на сковороді або в духовці. Популярний інгредієнт східної та африканської кухні.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес поставки кунжуту з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
Вирощування. Наш кунжут росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує очищений білий кунжут з останнього врожаю.
Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Кунжут добре поєднується з солодкими, солоними, гострими смаками, різноманітними прянощами та спеціями, медом і натуральними оліями. Часто застосовується для посипання десертів і випічки (булочок, коржиків, рулетів, хліба, печива). У Кореї сезам змішують з сіллю, надаючи їй додаткових корисних властивостей і використовуючи як харчову добавку.
Із сезаму готують сироїдні каші, додають у смузі, салати, плов, фалафель, морепродукти, готують рослинне молоко та корисні солодощі (халву, цукерки, урбеч, козинаки).
Натуральні турецькі солодощі у домашньому виконанні підкорять як ласунів, що надають перевагу корисним десертам, так і тих, хто звик до магазинних солодощів. Це не лише смачний, але й дуже корисний для здоров’я десерт.
- насіння кунжуту білого – 300 г
- мед – 2-3 ст.л.
- прянощі – на смак.
- Кунжутне насіння попередньо підсушити до золотавості на сухій сковороді або в духовці, щоби поліпшити його смакові якості. Важливо регулярно помішувати, оскільки воно швидко підгорає. Остудити.
- Перетерти насіння за допомогою комбайну в дрібну крихту. Чим одноріднішою буде маса – тим приємнішою та ніжнішою вийде текстура та смак халви.
- Додати до розсипчастої маси мед і прянощі (ваніль, корицю, мускат) і вимішати до однорідності.
- Перекласти у форму та поставити у холодильник приблизно на 1 годину.
Очищений кунжут не дуже підходить для пророщування. Набагато краще проростає чорне насіння.
Корисні властивості кунжутного насіння полягають в антиоксидантному, очищуючому, омолоджуючому та відновлюючому ефектах. Воно дуже корисне для людей похилого віку, в котрих часто відзначається дефіцит кальцію, а також для вегетаріанців як продукт з високим вмістом білка.
Кровоносна система. Зміцнення судин, протистояння накопиченню шкідливого холестерину в крові. Нормалізація рівня гемоглобіну.
Травна система. Легкий послаблюючий та очищуючий ефект, поліпшення моторики кишечника. Нормалізація травлення та мікрофлори ШКТ. Очищення від шлаків.
Нервова система. Поліпшення мозкової діяльності. Користь при депресивних станах, безсонні та нервових виснаженнях. Підтримка життєвого тонусу.
Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, остеохондрозу, дефіциту кальцію. Зміцнення кісток, сприяння швидкому зрощенню кісток після переломів і загоєнню м’яких тканин після травм.
Ендокринна система. Підтримка функцій щитовидної залози. Нормалізація гормонального фону та ліпідного обміну. Зміцнення імунітету, підвищення опірності організму вірусам і хвороботворним бактеріям.
Покривна система. Зміцнення нігтів, поліпшення стану шкіри, запобігання випаданню волосся. Прискорення загоєння ран і порізів.
Видільна система. Виведення з організму вільних радикалів і токсинів.