Вживання кунжутної олії обчислюється вже тисячоліттями. Вона дуже популярна у східних країнах, і цьому є багато причин. Завдяки тонкому горіховому аромату й смаку з легкою гірчинкою, олія використовується для доповнення найрізноманітніших страв, а її терапевтичні особливості вражають!
Вирощування. Компанія співпрацює з перевіреним і надійним постачальником, що вирощує кунжут у Мозамбіку.
Виробництво. Використовуються німецькі маслопреси з контролем температури для отримання холодного віджиму, щоб олія зберегла всі вітаміни та поживні речовини. Після виготовлення олія відстоюється природним методом у скляній тарі в темному місці впродовж 12 годин. Цим самим вдається досягти максимального сповільнення окислювальних процесів. Під час відстоювання мікрочастинки насіння осідають без стороннього втручання, олія стає прозорою.
Фасування. Відстояну олію розливають у скляні пляшки темно-зеленого кольору і надсилають покупцям. На прохання покупців, олія може відправлятись без попереднього відстоювання.
Олія кунжуту – інгредієнт багатьох соусів і східних страв. Прекрасно поєднується з локшиною вок, овочами гриль, різними салатами та кашами (особливо в тандемі з бальзамічним оцтом і соєвим соусом). Спробуйте на тості з гарячим козячим сиром!
При виготовленні корисних домашніх солодощів надає їм особливого тонкого аромату.
У теплі страви рекомендується додавати в кінці, щоб олія не піддавалась нагріванню. Перед вживанням у їжу рекомендується збовтати.
Не підходить для смаження і тушкування (продукт втрачає не лише корисні, але й смакові якості)!
Популярна на Близькому Сході кунжутна паста – компонент фалафелю, хумусу, східних солодощів. Вона смачна і в поєднанні зі звичайним хлібом.
- сире насіння кунжуту – 1 скл.
- кунжутна олія холодного пресування – 2 ст.л.
- лимонний сік – 0,5 ч.л.
- вода для регулювання густини (в середньому пропорція до кунжуту складає 1:1) – 1 скл.
- сіль на смак.
- Насіння кунжуту подрібнити в комбайні чи блендері з S-подібним швидкохідним ножем.
- Влити воду (краще брати холодну) і продовжити збивати, потім додати олію, лимонний сік і перемішати.
- Готову пасту тахіні зберігати в холодильнику в скляній баночці.
Комедогенність: 2 (можна використовувати в косметологічних процедурах).
Для шкіри: використовуйте для пом'якшення обвітрених губ та огрубілих стоп. Додавайте кілька крапель у косметичні маски для сухої, в'янучої, нормальної шкіри. Застосовуйте для заспокоєння подразнень і обгорання.
Для нігтів: змащуйте нігтьову пластину та кутикули, щоб уникнути тріщин і ламкості.
Для волосся: захищайте волосся від сухості, додаючи кілька крапель олії в ополіскувач (особливо рекомендується при користуванні жорсткою водою). Наносьте на сухі кінчики.
Найкращий ефект для краси олія надає при внутрішньому вживанні.
Свіжа кунжутна олія справляє численні благотворні ефекти на організм.
Кровоносна система. Підвищення зсідання крові й еластичності кровоносних судин, користь для серця.
Нервова система. Покращення роботи мозку, боротьба з "туманом" в голові.
Опорно-рухова система. Профілактика та полегшення симптомів при артриті, остеохондрозі, ревматизмі.
Травна система. Полегшення стану при кишкових коліках і закрепах, детоксикація організму. Зміцнення зубів і ясен. Стимулювання утворення жовчі.
Статева система. Стимуляція припливу крові до органів малого тазу, підвищення сексуального бажання (ефект афродізіака). Профілактика мастопатії у жінок.
Ендокринна система. Профілактика хвороб щитовидної залози.
Варто пам'ятати, що олія є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).