Олія має солодкувато-гіркий терпкий смак і ніби ледь "підсмажений" аромат (більш виражені, ніж в олії з білого кунжуту). Для її виробництва використовуються неочищене та необсмажене насіння, завдяки чому олія максимально зберігає цілющі властивості чорного кунжуту.
Вирощування. Компанія співпрацює з перевіреним і надійним постачальником, що вирощує кунжут у Мозамбіку.
Виробництво. Використовуються німецькі маслопреси з контролем температури для отримання холодного віджиму, щоб олія зберегла всі вітаміни та поживні речовини. Після виготовлення олія відстоюється природним методом у скляній тарі в темному місці впродовж 12 годин. Цим самим вдається досягти максимального сповільнення окислювальних процесів. Під час відстоювання мікрочастинки насіння осідають без стороннього втручання, олія стає прозорою.
Фасування. Відстояну олію розливають у скляні пляшки темно-зеленого кольору і надсилають покупцям. На прохання покупців, олія може відправлятись без попереднього відстоювання.
Олія з чорного кунжуту вважається більш якісною, ніж із білого, а її смакові якості – більш виражені. Розкриває смак рису, свіжих і парових овочів. Добре поєднується з бобовими, відвареною картоплею, тофу. Ароматизує пасти, роли, приправи і хумус.
Чудово смакує із чорним хлібом, лавашем, коржами. Може використовуватись і в різних солодких десертах.
Не підходить для смаження і тушкування.
Незважаючи на великий вміст жирів у ядерцях сезаму, додаткова кількість олії лише підкреслить аромат і смак цього незвичайного десерту.
- чорний кунжут – 1 скл.
- сиродавлена олія чорного кунжуту – 1 ч.л.
- мед або інший підсолоджувач – приблизно 3 ст.л.
- кориця – щіпка
- горіхи – жменя.
- Чорний кунжут подрібнити у блендері в дрібну крихту, додати підсолоджувач, олію, корицю і трохи горіхів.
- Отриману масу викласти у форму, щільно утрамбувати і покласти в холодильник на 1 годину.
- Перед подачею можна додатково посипати горішками.
Комедогенність: 2 (допускається використовувати у косметологічних процедурах для шкіри обличчя, не рекомендується для жирної шкіри).
Для шкіри: використовуйте для живлення, пом'якшення, боротьби зі старінням і в'яненням шкіри обличчя і тіла. Рекомендується для боротьби з постакне та подразненнями, згладжування невеликих шрамів. Додавайте в маски з косметичної глини або наносьте тонким шаром на обличчя.
Для нігтів: додавайте кілька крапель у доглядові ванночки для запобігання ламкості та прискорення росту нігтьової пластини.
Для волосся: наносьте масажними рухами для попередження сивини та зміцнення волосся.
Найкращий ефект для краси олія надає при внутрішньому вживанні.
З давніх-давен натуральна чорнокунжутна олія славилася своїми цілющими властивостями й оздоровлювальним ефектом.
Кровоносна система. Підвищення зсідання крові, стимуляція вироблення тромбоцитів та еритроцитів.
Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу, зменшення болю в опорно-руховому апараті, зняття затисків у м'язах. Зміцнення зубної емалі.
Травна система. Профілактика та лікування хронічних закрепів і геморою. Усунення кровоточивості та запалень ясен.
Статева система. Зменшення болю при менструаціях, допомога при аменореї.
Покривна система. Поліпшення стану шкіри при псоріазі, екземі, опіках, пролежнях. Прискорення загоєння ран. Боротьба зі зморшками, підтримання молодості шкіри.
Видільна система. Виведення токсинів і шкідливих речовин.
Дихальна система. Зігріваючий ефект і допомога при застудах, грипі, сухому і хронічному кашлі (при втиранні в груди та ступні).
Варто пам'ятати, що олія є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).