Клітковина чорного кунжуту виготовляється зі знежиреного чорнокунжутного насіння. Використовується як продукт здорового харчування у коктейлях, салатах, випічці та ін., а також у складі оздоровчих дієт. Має гіркуватий присмак і насичений аромат – набагато більш виражений, ніж у клітковини білого кунжуту.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва клітковини: від контролю якості насіння чорного кунжуту до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки неочищеного кунжуту та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Вся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Найпростіший спосіб вживання клітковини – змішати її з кефіром, йогуртом або теплою водою на сніданок. Ложку клітковини можна додати у ранкову вівсянку.
За складом і консистенцію вона схожа на висівки, підходить для випічки. Надає аромату та кольору хлібові, тортам, печиву, бісквітам. Додайте трохи клітковини у гарнір (рис, локшину), суп або соус, паніруйте в ній рибу й овочі.
Якщо змішати чорнокунжутну клітковину та мед у пропорції 3:1, вийде темна тахінна халва.
Клітковина чорного кунжуту надає звичайному літньому салату оригінального зовнішнього вигляду, як у ресторані. Виступає як їстівним “декором”, так і ароматним наповнювачем, не кажучи вже про її величезну поживну цінність.
- помідор – 1 шт.
- огірок – 1 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- мікс салатів – 100 г
- клітковина чорного кунжуту – 1 ст.л.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- сік лимону – 1 ч.л.
- бальзамічний оцет – 1 ч.л.
- сіль – на смак
- перець – на смак.
- Нарізати всі овочі.
- З олії, лимонного соку, бальзамічного оцту, солі та перцю приготувати заправку.
- Полити соусом овочі, перемішати, зверху посипати клітковиною чорного кунжуту.
У поєднанні з овочами, фруктами, йогуртами або сама по собі кунжутна клітковина має оздоровчий, очищуючий та омолоджуючий ефект. Допомагає ефективно скинути вагу. Знижує ризик раку.
Видільна система. Детоксикуючий ефект.
Кровоносна система. Профілактика недокрів’я. Зниження рівня холестерину. Стабілізація кров’яного тиску.
Опорно-рухова система. Підвищення міцності кісток, прискорення зрощення після переломів. Поліпшення стану зубів. Профілактика остеопорозу. Сприяння набору м’язової маси.
Травна система. Нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту, підвищення засвоюваності корисних речовин. Усунення гнильної та хвороботворної мікрофлори, гельмінтів. Захист печінки від ушкоджень, що викликаються вільними радикалами.
Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові. Прискорення метаболізму. Підтримання гормонального балансу та здоров’я щитовидної залози.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).