Спельтова крупа плющена "Земледар" виготовляється з очищеного зерна у день замовлення та не піддається жодній обробці, крім механічної. Вважається більш корисною, ніж пшенична: у ній втричі більше магнію, вдвічі більше фосфору та вітамінів групи В.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва спельтової плющеної крупи: від посіву зерна до фасування готового продукту.
Вирощування. Наша спельта вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Вся плющена крупа виготовляється лише в день замовлення. Покупець отримує свіжий, максимально корисний продукт. У виробництві використовується німецька зернодавка, зроблена з екологічних матеріалів. Низька швидкість робочих елементів пристрою забезпечує збереження всієї користі цільного зерна.
Фасування. Свіжа крупа плющена пакується у крафтові паперові пакети.
Спельтова плющена крупа готується на молоці або воді на зразок вівсяної, при цьому сильно не розварюється. Щоб кашка вийшла більш цілісною і хрусткою, можна просто залити крупу йогуртом або кефіром і залишити настоятися 10-15 хвилин. Використовувати як гарнір до солоних страв або додати солодкий наповнювач: ложку какао, ягоди, мед, чорнослив, тертий шоколад, джем.
Чудово смакує спельтова плющена крупа у поєднанні з квасолею та сочевицею. Нею можна замінити рис у голубцях, долмі та фаршированих овочах. Горіхові нотки спельти збагатять смак запіканок та оладок.
Продукт можна додавати у зелені салати, смузі й особливо у супи (грибний, овочевий, вірменський сохапур).
Солодкі запашні оладки, які готували нам у дитинстві бабусі та мами, – це любов назавжди! Цільнозернове борошно, свіжі фрукти або ягоди, трохи турботи – і божественні корисні оладки готові знову нас радувати.
- спельтова плющена крупа – 100 г
- кефір – 180 мл
- середнє яблуко – 1 шт.
- сіль – щіпка
- мед – 1 ч.л.
- цільнозернове борошно – 75 г
- розпушувач – ½ ч.л.
- кориця мелена – ½ ч.л.
- яйце – 1 шт.
- олія для смаження.
- Спельтову плющену крупу залити кефіром і залишити на 20-30 хвилин для набрякання.
- Додати яйце, сіль, мед і корицю.
- Всипати борошно, просіяне з розпушувачем.
- Яблуко очистити, видалити серцевину та натерти на крупній тертці. Додати в тісто й добре перемішати.
- Смажити оладки у невеликій кількості рослинної олії на середньому вогні з двох сторін.
Спельтова плющена крупа вважається однією з найбільш корисних. Вона благотворно впливає на багато функцій організму, надає сили та енергії, допомагає зберегти гарну фігуру.
Покривна система. Поліпшення стану шкіри при різного роду висипаннях.
Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові та обміну речовин. Зміцнення імунітету. Зменшення ризику діабету.
Кровоносна система. Нормалізація тиску, поліпшення кровообігу. Усунення холестеринових відкладень у судинах. Користь при ішемічній хворобі серця, анемії, атеросклерозі.
Травна система. Покращення травлення за рахунок клітковини та легкозасвоюваного білка. Усунення діареї, запорів, здуття живота, геморою.
Видільна система. Виведення пестицидів і радіонуклідів з організму.
Нервова система. Поліпшення концентрації уваги та пам’яті. Усунення безсоння.