Олія має яскраво виражений смак арахісу і додає ароматні акценти стравам. Характеризується високою харчовою цінністю та калорійністю, а також високим вмістом вітаміну E – активного антиоксиданту. Перед виробництвом арахіс не обсмажують, що дозволяє зберегти всі його корисні елементи.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва олії: від вирощування арахісу до розливу свіжої олії в тару. Виготовляється в день замовлення, тому покупці отримують максимально свіжий продукт.
Вирощування. Компанія обрала екологічні сонячні поля Тернопільщини та найкращий сорт арахісу. Застосування будь-якої агрохімії є категорично неприйнятним.
Виробництво. Використовуються німецькі маслопреси з контролем температури для отримання холодного віджиму, щоб олія зберегла всі вітаміни та поживні речовини. Після виготовлення олія відстоюється природним методом у скляній тарі в темному місці впродовж 12 годин. Цим самим вдається досягти максимального сповільнення окислювальних процесів. Під час відстоювання мікрочастинки насіння осідають без стороннього втручання, олія стає прозорою.
Фасування. Відстояну олію розливають у скляні пляшки темно-зеленого кольору і надсилають покупцям. На прохання покупців, олія може відправлятись без попереднього відстоювання.
Арахісова олія – найбільш популярна в США та Китаї. Добре поєднується зі свіжими салатами (в тому числі фруктовими) і випічкою. Спробуйте нанести кілька крапель на булочку, круасан, печиво або бутерброд для надання їм більш насиченого смаку й аромату.
Підходить для приготування домашнього майонезу та інших соусів (болоньєзе, мадрас). Можна використовувати для посилення солодкості страв, де це доречно.
Рибні страви, морепродукти та сири з блакитною пліснявою у поєднанні з арахісовою олією оцінять справжні гурмани та любителі міксу смакових відтінків.
Олія арахісу – одна з небагатьох, що мають допустимий високий градус для смаження (але більшість корисних речовин при цьому все одно буде втрачено).
Варіант простого, але дуже смачного та корисного літнього салату.
- листя салату – 3 шт.
- кріп – 1 гілочка
- помідори чері – 3-4 шт.
- гімалайська рожева сіль – на смак
- арахісова олія – 1 ст.л.
- Листя салату та кріп подрібнити.
- Дрібно нарізати помідори.
- Додати сіль, заправити олією та перемішати.
Пампушки – одна з найвідоміших та найдавніших різдвяних страв. Завдяки цьому простому рецепту ви зможете потішити своїх близьких смачними, пухкими, солодкими пончиками з маковою начинкою. Такі пампухи сміливо можна назвати корисними, бо вони з цілозернового борошна білявої пшениці, а замість цукру ми додаємо мед. Спробуйте приготувати традиційний пісний, проте улюблений десерт усіх діток і дорослих.
Комедогенність: 2 (допускається використовувати у косметологічних процедурах для сухої та нормальної шкіри).
Для шкіри: використовуйте для активізації колагену, пом'якшення загрубілих ділянок тіла та у якості масажної олії. Додавайте у креми, лосьйони, крапельку на мило. Олія добре вбирається і не залишає на шкірі блиск.
Для нігтів: змащуйте кутикулу для пом'якшення.
Для волосся: для відновлення пошкодженого та фарбованого волосся – додавайте олію в шампуні, бальзами або маски.