Перед виробництвом арахісового борошна сирі (необсмажені) ядра арахісу попередньо знежирюють. Воно досить калорійне і поживне, оскільки містить до 20% жирів. Характеризується ніжним арахісовим ароматом і великою кількістю білка у складі.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки арахісу та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей горіхів-бобів.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Борошно з арахісу має чудові смакові якості й використовується далеко не тільки у випічці.
Додавайте кілька ложок борошна у ранковий смузі, йогурт або вівсяні пластівці для посилення смаку та поживності. Використовуйте у співвідношенні 1:1 з універсальним борошном при приготуванні млинців чи оладок, 1:4 – при випіканні хліба.
Арахісове борошно може застосовуватись як:
- загущувач супів, рагу і підлив;
- компонент для заправки салатів і локшини;
- панірування для курки, свинини, риби, фрикадельок.
У солодкій випічці борошно за рецептом можна повністю замінити арахісовим, тільки додати трохи більше зволожуючих інгредієнтів. Кухарі відзначають, що вироби з цим борошном довше залишаються м'якими та відрізняються легкою розсипчастою структурою.
Це печиво з приємним горіховим ароматом – поживний перекус і доповнення до улюблених напоїв. У його складі відсутні "заборонені" корисним харчуванням продукти.
- арахісове борошно – 100 г
- ванілін, кориця – ¼ ч.л.
- сіль – щіпка
- підсолоджувач на ваш смак – 2 ч.л.
- яйця (можна замінити лляним або чіа-яйцем) – 2 шт.
- масло вершкове розтоплене – 50 г.
- Розігріти духовку до 150°С, деко застелити пергаментним папером.
- Змішати всі сухі складові.
- Яйця з'єднати з маслом, потім із сухими інгредієнтами та замісити тісто.
- Розділити тісто на 10 частин, скачати кожну з них в кульки, трохи приплюснути виделкою (так печиво вийде більш хрустким).
- Викласти на деко та випікати 15-20 хвилин.
Істотний сприятливий вплив на організм обумовлений широким спектром вітамінів і мінералів у складі арахісового борошна.
Кровоносна система. Регулювання холестерину та рівня цукру в крові. Профілактика серцево-судинних захворювань, зокрема атеросклерозу. Поліпшення кровотоку, нормалізація тиску.
Ендокринна система. Прискорення метаболізму.
Нервова система. Стабілізація емоційного стану, нейтралізація стресу.
Покривна система. Зміцнення нігтів, волосся та шкіри. Прискорення загоєння ран і шкірних пошкоджень.
Опорно-рухова система. Підвищення м'язового тонусу.