Гірчичне борошно – органічний продукт, який привносить пікантну нотку в закуски та гарячі страви. Через гострий сильний смак воно більше скидається на приправу і використовується в невеликих кількостях. Борошно наділене всією користю гірчичного насіння та широко застосовується не лише в кулінарії, але й у косметології та оздоровленні організму. Цінується в США, Японії, Іспанії та Австралії як кулінарний продукт, у Венесуелі, Китаї та Туреччині – як народні ліки.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості насіння до фасування борошна.
Вирощування. Наша гірчиця вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Використовуйте як інгредієнт гострих соусів (майонезу, гірчиці та ін.), а також у якості приправи до холодних і гарячих м'ясних страв, салатів, запіканок, при засолюванні та консервуванні овочів та риби. Це природний консервант і антисептик.
Якщо ви любите гостру азіатську кухню – гірчичне борошно вам просто необхідне!
Невелику кількість продукту можна додавати у випічку, якщо вона передбачає пікантний присмак і гостроту.
Гірчичне борошно додасть особливої пікантності звичайним коржам. Їх можна їсти замість хліба або загорнути в них несолодку начинку, як у лаваш.
- вода – 200 мл
- борошно пшеничне – 200 г
- борошно гірчичне – 1 ч.л.
- рослинна олія – 2 ст.л.
- Воду довести до кипіння.
- З’єднати в глибокій тарі пшеничне та гірчичне борошно, добре перемішати. Поступово вливаючи воду, замісити тісто.
- Додати олію, перемішати.
- Дати тісту постояти й охолонути.
- Поверхню столу присипати борошном. Відщипувати від тіста невеликі шматочки й тонко розкачувати в круглу або квадратну форму.
- Обсмажувати коржі на сухій сковороді з двох сторін до появи рум’яних цяток.
- Готові коржі можна додатково змастити вершковим маслом.
Гірчичне борошно має потужні протизапальні та антисептичні властивості, чинить позитивний вплив на організм і продовжує молодість.
Нервова система. Поліпшення зору та загального психологічного стану. Усунення безсоння та головного болю.
Покривна система. Омолоджуючий ефект для шкіри, запобігання появі зморшок. Зігріваюча дія при зовнішньому застосуванні.
Травна система. Налагодження травлення та поліпшення апетиту.
Видільна система. Виведення токсинів і солей з організму.
Опорно-рухова система. Зміцнення кісток.
Дихальна система. Лікування застудних захворювань як при внутрішньому, так і при зовнішньому застосуванні. Усунення кашлю та інших респіраторних захворювань.