Гостра домашня гірчиця виготовляється за унікальним рецептом виключно з натуральних продуктів “Земледар”: гірчичної клітковини чорного сорту, морської солі, меду, олії холодного віджиму. Гірчиця має насичений солодко-пекучий смак із медовими нотками; за кольором вона трохи темніша, ніж класична. Пікантна, корисна та низькокалорійна добавка для любителів гостренького!
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва домашньої гірчиці: від умов вирощування / видобутку сировини до розфасовки готового продукту.
Виробництво. Гірчиця виготовляється безпосередньо після замовлення із зерен чорного сорту, натурального меду, олії та нерафінованої солі. Покупець отримує свіжий, максимально корисний продукт. У виробництві використовується якісне обладнання з екологічних матеріалів і натуральна органічна сировина.
Фасування. Після приготування та настоювання свіжа домашня гірчиця розливається в красиві скляні баночки місткістю 200 мл.
Столова гірчиця відноситься до холодних соусів. З нею найкраще подавати червону рибу, оселедець, мідії, м’ясо, птицю, яйця та сири. Смачно додавати її у бутерброди, бургери, хот-доги, заправки для салатів.
З додаванням гірчиці готують багато соусів (майонез, голландський, барбекю, вінегрет), маринади та гірчичні супи. У поєднанні з панірувальними сухарями вона дає прекрасну ароматну скоринку всьому смаженому – від лосося до свинячої вирізки.
Дуже добре поєднується з мускатним горіхом, перцем, паприкою, куркумою та розмарином. З овочів чудово доповнює білокачанну та пекінську капусту, листову зелень (особливо з гіркуватим смаком – ескарол, фрізе), картоплю, моркву та кріп.
Соус вінегрет обожнюють французи, а вони добре знаються на високій кухні! Ця елегантна заправка підходить до всіх овочевих салатів, класичного вінегрету, м’ясних і рибних страв, морепродуктів. З наведеним базовим рецептом можна як завгодно експериментувати: додавати пряні трави, тертий пармезан, подрібнений часник, цибулю-шалот і т.д.
- гірчиця “Земледар” міцна – 2 ст.л.
- винний оцет – 1 ст.л.
- оливкова олія Extra Virgin – 2 ст.л.
- морська сіль – на смак
- гірчичні зерна – 1 ч. л.
- З’єднати всі інгредієнти та добре перемішати до однорідної м’якої консистенції.
- Подавати до основних страв або використовувати в якості заправки.
Чорна гірчиця у поєднанні з медом запобігає старінню та оздоровлює організм, має загальнозміцнювальну дію, допомагає поліпшити обмін речовин і привести вагу в норму. Має сильні антибактеріальні, протизапальні та зігрівальні властивості.
Травна система. Поліпшення апетиту, травлення, засвоюваності важкої їжі. Стимуляція виділення шлункового соку. Легкий проносний ефект, усунення кишкової непрохідності.
Кровоносна система. Зміцнення серця та судин. Допомога при гіпертонії та стенокардії. Очищення крові, підвищення гемоглобіну.
Нервова система. Поліпшення зору та загального психологічного стану. Усунення безсоння, головних болів, невралгій, стресів, симптомів радикуліту. Сприяння інтелектуальному розвитку, підвищення активності мозку, пам’яті й уваги.
Покривна система. Омолоджуючий ефект для шкіри, запобігання появі зморшок і шкірних запалень. Зміцнення та стимуляція росту волосся.
Дихальна система. Очищення та знезараження дихальних шляхів при респіраторних захворюваннях, кашлі, пневмонії, бронхіті. Протинабряковий, протизапальний і відхаркувальний ефект.
Опорно-рухова система. Сприяння росту кісток і м’язів. Анальгетична дія при запаленнях у суглобах, подагрі, м’язових болях, розтягненнях зв’язок. Профілактика остеопорозу.
Видільна система. Виведення токсинів, отруйних речовин з організму. Усунення набряків.