Вівсяна крупа плющена «Земледар» виготовляється з голозерного вівса у день замовлення та не піддається жодній обробці, крім механічної. В ній немає нічого революційного, крім щонайвищої якості, й вона дійсно покращує здоров’я та настрій!
Компанія «Земледар» ретельно контролює весь процес виробництва вівсяної плющеної крупи: від посіву зерна до фасування.
Вирощування. Наш овес вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Плющена вівсяна крупа виготовляється лише в день замовлення. Покупець отримує свіжий, максимально корисний продукт. У виробництві використовується німецька зернодавка, зроблена з екологічних матеріалів. Низька швидкість робочих елементів пристрою забезпечує збереження всієї користі цільного зерна.
Фасування. Свіжа вівсяна крупа плющена пакується у крафтові паперові пакети.
З вівсяної плющеної крупи найчастіше готують мюслі, кашу на воді або молоці, заправлену медом, йогуртом і маслом. Продукт хороший при змішуванні з іншими видами плющених круп, сушеними або свіжими ягодами, горіхами, насінням. Дуже корисне поєднання – з м’яким сиром або морквою.
Вівсяну крупу плющену можна додавати в печиво, кекси, запіканки, фарші та начинки. Підходить для панірування.
Винахід француженок – салат краси із залитої водою вівсяної крупи плющеної, родзинок, фруктів, моркви, кефіру та насіння. Бажано вживати його вранці, запиваючи зеленим або трав’яним чаєм.
Такий вівсяний пудинг – варіант поживного перекусу. Можна заготовити кілька порцій і зберігати в холодильнику (до 5 днів), так що протягом робочого тижня у вас вранці буде готовий сніданок.
- вівсяна крупа плющена – ⅓ скл.
- мелена кориця – ½ ч.л.
- імбир – щіпка
- мелена гвоздика – щіпка
- морська сіль – щіпка
- нарізане кубиками середнє яблуко – ½ шт.
- мигдалеве молоко (або звичайне) – ½ скл.
- кленовий сироп (або мед) – 1½ ч.л.
- йогурт – ½ скл.
- насіння льону (або чіа) – 1 ст.л.
- добавки на смак: смажений мигдаль, волоські горіхи, родзинки, журавлина, абрикоси.
- Викласти інгредієнти в ємність у зазначеному порядку, крім добавок. Струшувати і перемішувати не потрібно.
- Закрити кришкою та поставити в холодильник на ніч (або до 5 днів).
- Перед вживанням струсити банку або викласти вміст контейнера в миску та перемішати.
- Додати трохи йогурту або молока, якщо хочете більш рідку консистенцію, а також улюблені топінги.
Вівсяні крупа плющена – поживна та досить калорійна, але в помірних кількостях не сприяє набору ваги. Вона добре насичує та убезпечує від переїдання, надає сил і бадьорості. Допомагає при нервовому та фізичному виснаженні, дистрофії. Може використовуватися для приготування косметичних масок і цілющих відварів.
Кровоносна система. Зниження рівня холестерину в крові. Усунення вегето-судинної дистонії, нормалізація тиску. Запобігання формуванню тромбів. Зниження ризику розвитку ішемічної хвороби серця.
Ендокринна система. Регуляція ліпідного обміну в організмі. Контроль рівня цукру, запобігання різким стрибкам глюкози. Нормалізація гормонального фону.
Нервова система. Ослаблення наслідків стресу, дратівливості та втоми. Сприяння виробленню серотоніну, усунення депресивних і тривожних станів. Позитивний вплив на периферичну нервову систему.
Травна система. Контроль апетиту та підтримання здорової ваги. Цілющий ефект при патологічних станах печінки, виразках і гастритах. Жовчогінний ефект. Поліпшення кишкової мікрофлори, усунення запорів, проносів, здуття.
Покривна система. Збереження молодості та шовковистості шкіри при внутрішньому і зовнішньому застосуванні. Протисвербіжна дія, полегшення симптомів екземи, загоєння опіків.
Опорно-рухова система. Відновлення м'яких тканин після травм і переломів, нарощування м'язів. Зміцнення кісток.
Дихальна система. Зниження ризиків туберкульозу й астми.