Плющене із цільної Білявої пшениці (м’якого озимого сорту) зерно “Земледар” виготовляється в день замовлення та не піддається жодній обробці, крім механічної. На запах і смак воно схоже на звичайне пшеничне плющене зерно, але характеризується світлішим кольором і м’якістю.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва плющеного зерна: від посіву до фасування готового продукту.
Вирощування. Наша Білява пшениця вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Все плющене зерно виготовляється лише в день замовлення. Покупець отримує свіжий, максимально корисний продукт. У виробництві використовується німецька зернодавка, зроблена з екологічних матеріалів. Низька швидкість робочих елементів пристрою забезпечує збереження всієї користі цільного зерна.
Фасування. Свіже плющене зерно пакується у крафтові паперові пакети.
Можна застосовувати так само, як традиційне, тільки плющене зерно м’яких сортів пшениці вбирає трохи менше води, що необхідно враховувати в рецептах. Добре доповнить солодку випічку, хліб, десерти, запіканки, оладки й ароматні коржі. У подрібненому вигляді підходить для панірування, фаршу, салатів і супів.
З плющеного зерна Білявої пшениці можна готувати домашню гранолу, енергетичні батончики та мюслі, поєднуючи з іншими видами плющеного зерна, ягодами, сухофруктами, горіхами, насінням і медом.
Злакові батончики – один із найпопулярніших продуктів серед спортсменів і прихильників правильного харчування. Їх люблять і дорослі, і підлітки, особливо з яскравим смаком кокосу та горіхів!
- зерно плющене Білявої пшениці – 1,5 скл.
- вівсяна плющена крупа – 0,5 скл.
- житнє зерно плющене – 0,5 скл.
- банан – 1 шт.
- кокосова стружка – 20 г
- кеш’ю – 50 г
- фундук – 50 г
- повітряний рис – 40 г
- мед – 100 г
- коричневий цукор (або інший підсолоджувач) – 100 г
- кокосова олія – 100 г.
- Вистелити деко пергаментом, викласти на нього все плющене зерно й крупу та підсушити 8-10 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.
- З'єднати кокосову олію, мед і цукор, підігріти на невеликому вогні до повного розчинення цукру.
- Банан очистити та порізати на маленькі кубики. Додати його та кокосову стружку в олійну суміш.
- Всипати підсушені плющені крупи та зерно, а також повітряний рис.
- Горіхи крупно порубати й додати в загальну масу. Ретельно все перемішати.
- Знову вистелити деко пергаментним папером, змастити олією. По 1 ложці викласти на нього суміш і сформувати батончики.
- Випікати півгодини при 140°С. Кожні 10 хвилин відкривати духовку, щоб випустити пару.
Корисні властивості плющеного зерна Білявої пшениці доволі різноманітні: від загального зміцнення організму до точкового впливу на ті чи інші органи та системи. Рекомендоване в періоди реабілітації, а також у міжсезоння, коли бракує вітамінів.
Кровоносна система. Зниження артеріального тиску, підвищення еластичності судин.
Ендокринна система. Потужний імуномодулюючий вплив. Регуляція обміну глюкози та ліпідів.
Травна система. Стимуляція перистальтики. Вбирання шкідливих речовин в органах ШКТ і запобігання гнильним процесам. Загоєння слизових оболонок.
Видільна система. Полегшення виведення з організму токсинів, важких металів, радіоактивних речовин.
Нервова система. Поліпшення пам’яті та зору.