Суміш трав та овочів збалансована таким чином, щоб збагачувати смак перших страв. До складу входять листя петрушки та селери, морква, любисток, цибуля-батун і порей, утворюючи пряно-гостру ароматну композицію. Натуральність і корисність компонентів додають приправі беззаперечну додаткову цінність.
Частково рослини вирощені у фермерському господарстві Христини Лібергер (прихильниці натуральності та здорового харчування) на Тернопільщині. Трави-дикороси зібрані поблизу, на екологічно чистих природних територіях. Всі компоненти сушаться природним способом, зберігаючи колір і запах.
Сушені інгредієнти і сама приправа зберігаються згідно з усіма нормами.
Запашна суміш найкраще підходить для овочевих і м’ясних супів, борщів, юшки, рагу. Надає їм літнього аромату трав і гострувато-пряного смаку.
Додавати її у страви потрібно максимум за 5-10 хвилин до готовності (досить 0,5-1 чайної ложки). Можна до початку теплової обробки розтерти суміш у ступці або просто пальцями для вивільнення смаку й аромату.
Складові суміші підтримують працездатність організму, підвищують життєвий тонус, служать профілактикою авітамінозу, мають антиоксидантні та інші цілющі властивості.
Ендокринна система. Підтримка імунітету. Регуляція обміну глюкози.
Нервова система. Зміцнення сітківки ока, поліпшення зору. Заспокійливий ефект. Усунення мігрені, депресивних станів, сонливості, апатії. Підвищення концентрації та уваги.
Травна система. Нормалізація перистальтики. Підвищення апетиту. Профілактика хвороб шлунку та кишечника (гастриту, виразок).
Кровоносна система. Зниження кров’яного тиску. Підвищення еластичності капілярів. Профілактика недокрів’я.
Видільна система. Профілактика хвороб нирок. Поліпшення водно-сольового обміну (виведення зайвої рідини, усунення набряків).
Дихальна система. Поліпшення життєдіяльності легень. Профілактика простудних захворювань.