Чорний рис – найкорисніший з усіх неочищених видів: у ньому найвища концентрація білка, заліза та клітковини, а також найактивніша антиоксидантна здатність. В приготованому вигляді має тонкий аромат житнього хліба та солодкуватий смак. Сприяє зниженню ваги.
Компанія “Земледар” ретельно перевіряє якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
Тестові зразки. Тестові зразки і наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови закупівлі зерна імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, щоб запропонувати покупцям продукцію найкращої якості.
Зберігання. Нешліфований рис зберігається у відповідності з усіма санітарними нормами. Фасується лише в день замовлення. Таким чином покупець отримує свіжий чорний рис з останнього врожаю.
Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається замовникові.
Чорний рис, як і інші види рису, може бути основою для каш, плову, гарнірів і різотто. Його можна змішувати з іншими сортами, створюючи рисовий купаж.
Дуже добре поєднується з бобовими, грибами, зеленню, птицею, рибою, сухофруктами. Підходить для приготування котлет, фаршированих перців, баклажанів і картоплі. Оскільки чорний рис від природи липкий, він ідеально підходить для суші. Також часто використовується для приготування десертів і пудингів.
Перед приготуванням чорний рис рекомендується вимочувати в холодній воді протягом декількох годин. Варити на повільному вогні у співвідношенні з водою 1:3.
Здивувати гостей і домочадців можна ось такою стравою з незвичайним виглядом і смаком. Приготуйте паелью у вегетаріанській версії з чорним рисом, соковитими овочами та соусом софріто. Рис попередньо потрібно замочити на ніч, а потім підсушити.
- рис чорний – 250-300 г
- часник – 2-3 зубчики
- овочевий бульйон – 300 мл
- зелений горох – 30-50 г
- шафран – на смак
- петрушка – 1 пучок
- лимон – 1 шт.
- лайм – 1 шт.
- морська сіль і перець – на смак
- оливкова олія – 1-2 ст.л.
Для соусу софріто:
- помідори – 3-4 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- зелений і червоний солодкий перець – по 1 шт.
- часник – 1-2 зубчики
- сіль морська, перець і оливкова олія – на смак.
- Для соусу: промити й нарізати овочі, перетворити їх на пюре за допомогою блендера, приправити сіллю, спеціями та олією, ще раз збити. Соус готовий.
- Для приготування паельї взяти глибоку сковороду, прогріти її та скропити оливковою олією.
- Викласти в неї дрібно нарізаний часник, обсмажити до золотистої скоринки та прибрати, щоб він не згорів.
- Чорний рис викласти на сковороду й обсмажити. Додати до нього соус софріто, овочевий бульйон і шафран. Перемішати.
- Протушкувати інгредієнти до випарювання бульйону, потім можна додати ще води й тушкувати до м’якості рису.
- За 10 хвилин до готовності додати зелений горошок, посолити, поперчити й дати страві ще потомитися.
- Промити й порубати петрушку, присипати паелью.
- Лимон і лайм нарізати часточками, викласти по колу.
- Подавати прямо в сковороді, звідки її можна розібрати на порції. Перед вживанням скропити оливковою олією та лимонним соком.
Для пророщування рису потрібно підготувати глибоку тару або спеціальну ємність. Зерно промити під проточною водою, прибрати зерна, що сплили, замочити рис холодною водою та накрити марлею. Через 9-10 годин рис знову промити під проточною водою й помістити назад у тару. Періодично зволожувати для кращого проростання.
Перші паростки повинні з’явитися через 2 доби і їх уже можна буде вживати в їжу. Ідеальні для вживання – проростки завдовжки 2-5 мм.
Чорний рис має високі антиоксидантні властивості, підходить для дієтичного харчування, сприяє кращому засвоєнню корисних речовин.
Видільна система. Виведення солей і зайвої рідини з організму. Детокс-ефект.
Кровоносна система. Підвищення рівня холестерину ЛПВЩ (хорошого) і значне зниження рівня холестерину ЛПНЩ (поганого). Зміцнення стінок судин. Профілактика анемії та хвороб серця.
Травна система. Зменшення утворення зубного нальоту. Допомога при діареї, подразнених слизових ШКТ. Очищення печінки та відновлення у ній гепатоцитів.
Нервова система. Захист сітківки, профілактика вікової дегенерації жовтої плями (AMD), зниження ризику катаракти та діабетичної ретинопатії. Поліпшення якості сну та розумової діяльності.
Опорно-рухова система. Зміцнення кісток, прискорення зрощення після переломів і при мікротріщинах.
Статева система. Позитивний вплив на стан жінок у період менопаузи.
Ендокринна система. Зміцнення імунітету. Профілактика ожиріння і деяких форм раку завдяки антоціанам у складі.