Як і борошно, конопляна клітковина готується зі знежиреного конопляного насіння. Відмінність полягає лише у грубшій фракції помелу. Не містить глютен і каннабінол, може вживатися в сирому вигляді. У клітковини незвичайний оливковий колір і дуже багатий корисний склад, у тому числі 9 незамінних амінокислот. Ефективний засіб у косметологічних процедурах.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості конопляного насіння до фасування клітковини.
Вирощування. Коноплі вирощуються далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Вся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіжа клітковина пакується у крафтові паперові пакети.
Смак конопляної клітковини можна охарактеризувати як землисто-горіховий. Її можна використовувати у супах, кашах, халві, додавати до гарнірів, кисломолочних продуктів, листового та дріжджового тіста, смузі.
Клітковина відмінно підходить для приготування соусів, хумусу і заправок для салатів. Добре поєднується з лляною і мигдалевою клітковиною, ідеальна для панірування. Деякі люблять додавати конопляний шрот у каву.
Варіант корисного коктейлю: сік солодкого перцю й огірка, вівсяне борошно, житнє борошно, конопляна клітковина, кріп.
Чудовий рецепт поживного салату з брокколі, овочів із фермерських ринків і пряно-конопляної заправки. Смачний як у теплому, так і в холодному вигляді. Підійде як начинка для лавашів і тако.
- відварена картопля – 4 шт.
- брокколі відварена – 3 суцвіття
- перець болгарський – 1 шт.
- селера – 5 стебел
- кінза – 0,25 ст.
- горіхи кеш’ю – 1 скл.
- родзинки – 0,5 скл.
- веганський майонез – 0,5 скл.
- клітковина конопель – 0,5 скл.
- каррі – 1 ст.л.
- кмин – 2 ч.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- оливкова олія – 1 ст.л.
- вода – 1 ст.л.
- клітковина перцю чилі – щіпка.
- Нарізати кубиками картоплю, брокколі, перець і селеру, посікти кінзу.
- Змішати у великому салатнику з родзинками та подрібненими горіхами кеш’ю.
- Окремо приготувати соус: змішати веганський майонез, клітковину конопель, каррі, кмин, перцеву приправу, сіль, оливкову олію та воду. Заправити салат.
Конопляна клітковина практично не має протипоказань, чинить позитивний вплив майже на весь організм, уповільнює старіння.
Видільна система. Очищення організму від токсинів і канцерогенів. Поліпшення роботи нирок і сечового міхура.
Кровоносна система. Підвищення гемоглобіну й еластичності стінок судин. Зниження ризику розвитку атеросклерозу. Розщеплення шкідливого холестерину і скупчення тромбів. Зниження тиску.
Нервова система. Підвищення стресостійкості. Сприятливий вплив на зір. Седативна дія та поліпшення якості сну.
Травна система. Відновлення мікрофлори кишечника, поліпшення перистальтики. Очищення печінки. Профілактика та лікування гельмінтозів.
Покривна система. Прискорення процесів регенерації шкіри. Стимуляція синтезу колагену. Усунення свербіння та сухості шкіри, допомога в лікуванні екземи.
Статева система. Профілактика безпліддя й простатиту. Усунення симптомів ПМС і менопаузи (зменшення болю, дратівливості, набряклості).
Ендокринна система. Нормалізація рівня цукру в крові. Профілактика цукрового діабету. Стабілізація ваги. Зміцнення імунітету. Прискорення метаболізму, зокрема ліпідного обміну.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).