Всупереч розхожій думці, у насінні конопель відсутні психотропи, а ось корисні речовини присутні у дуже солідній кількості! Конопля – часта гостя в раціоні вегетаріанців і спортсменів як енергетик і джерело легкозасвоюваного білка (вміст якого в ній більший, ніж у чіа та льоні). Конопляне насіння популярне у ПП-кулінарії. Може використовуватися для пророщування, а також для приготування рослинної олії та борошна.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес поставки посівних конопель: від догляду за рослиною до розфасовки.
Вирощування. Наші коноплі ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіже конопляне насіння з останнього врожаю.
Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Вживати насіння конопель можна як мінімум у 4 виглядах. З цілісного можна заварювати чай, готувати гарніри, рослинне молоко та олію, мелене додавати у коктейлі, супи, пасти та каші, пророщене – у сироїдні страви, обсмаженим посипати салати та кондитерські вироби.
Можна приготувати конопляну кашу, як колись на Русі: зварити насіння конопель, як звичайну крупу, але оскільки воно саме по собі маслянисте, то додати набагато менше масла. Спробуйте прикрасити смаком зерняток хумус з базиліком, роли з норі, салат з кіноа та тушкованих овочів.
Не знаючи наукових даних про поживні характеристики та корисний склад конопель, слов'янські народи інтуїтивно використовували коноплю в раціоні для відновлення сил і здоров’я. Найчастіше з неї готували смачну кашу.
- лимонний сік – 1,5 ст.л.
- морська сіль – на смак
- насіння конопель – 8 ст.л.
- Промити коноплю та залити водою. Залишити замочуватись у каструлі із закритою кришкою на півтори-дві години.
- Потім поставити варитися на повільний вогонь, доки насіння не вбере всю вологу.
- Готову кашу заправити маслом, сіллю і/або цукром та іншими добавками на смак (смаженою цибулькою, перцем). Дати настоятися 5-10 хвилин.
Для пророщування насіння конопель потрібно підготувати плоску тару або піднос, натуральну дихаючу тканину з бавовни та чисту воду. Рекомендується пророщувати в теплоті.
Насіння потрібно промити й перебрати. Можна замочити його у воді і залишити на пару годин (“погане” випливе нагору, і його потрібно усунути). Потім викласти насіння на зволожену поверхню та накрити вологою тканиною з доступом повітря.
Спростити завдання допоможуть спеціальні баночки для пророщування. Потрібно помістити промите насіння у пророщувач і періодично промивати. Перші паростки можна буде побачити вже через дві доби.
Конопля допомагає у профілактиці онкології та боротьбі з раковими клітинами, має потужні антиоксидантні та противірусні властивості. Насіння здатне зменшувати відчуття голоду та тягу до високовуглеводної їжі, тому підходить для охочих підтримувати вагу в нормі або знизити її.
Нервова система. Допомога у лікуванні неврологічних розладів. Уповільнення розвитку хвороб Паркінсона, Альцгеймера. Підвищення розумової працездатності, поліпшення пам’яті та уваги. Відновлення сну. Сприятливий вплив на зір.
Кровоносна система. Поліпшення роботи серцевого м’яза, зниження рівня холестерину в крові. Профілактика закупорки судин і появи холестеринових бляшок. Нормалізація артеріального тиску.
Травна система. Запобігання ожирінню печінки. Профілактика захворювань жовчовивідних шляхів. Відновлення кишкової мікрофлори. Профілактика та лікування гельмінтозів.
Покривна система. Оздоровлення шкірного покриву, очищення шкіри зсередини. Підвищення ефективності лікування шкірних захворювань (акне, екземи, псоріазу). Зміцнення волосся та нігтів.
Статева система. Полегшення передменструального синдрому та менопаузи у жінок, позитивний вплив на дітородну функцію. Зниження ризику захворювань і дисфункцій чоловічої статевої сфери.
Ендокринна система. Гармонізація обміну речовин і гормонального балансу. Зміцнення імунітету. Зниження рівня цукру в крові.
Опорно-рухова система. Сприяння зростанню м’язової маси та кісток. Профілактика остеопорозу та ревматоїдного артриту.