Клітковина кедрових горішків виготовляється із знежирених ядер. Структура та багатий смак надають глибини й насиченості стравам, це надзвичайно смачний низьковуглеводний інгредієнт для випічки. Корисна при підвищених фізичних навантаженнях, а також при дефіциті вітамінів і мінералів.
Компанія «Земледар» ретельно контролює весь процес виробництва клітковини: від контролю якості сировини до фасування. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки кедрових горіхів та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Вся клітковина виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей горіхів.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Кедрова клітковина – ”хамелеон” смаку, вона підходить для різних солодких і солоних страв.
По-перше, це корисний інгредієнт сніданку: її можна додавати у вівсянку, йогурти чи каші.
По-друге, вона має жироемульгуючі властивості та може використовуватись як загусник у супах, начинках і соусах (обов'язковий інгредієнт песто), збільшити їх поживну цінність і поліпшити текстуру.
По-третє, клітковину з кедрових горіхів можна й потрібно додавати у випічку (хліб, булочки, кекси, пироги, тарти, печиво), замінивши нею частину звичайного або мигдального борошна, а також в енергетичні батончики, марципан, грильяж.
Кедрово-кокосові фалафелі з манговим соусом
Це оригінальна та дуже смачна страва – відмінний варіант для обіду або вечері. Його “родзинки” – клітковина з кедрових горіхів та манговий соус, які надають фалафелям екзотичного та освіжаючого смаку.
Інгредієнти для фалафелів:
- нут консервований чи відварений – 1 скл.
- клітковина кедрова – ¼ скл.
- стружка кокосова – ¼ скл.
- цибуля невелика – ½ шт.
- часник – 2 зубчики
- кумін мелений – ½ ч.л.
- коріандр мелений – ½ ч.л.
- паприка – ¼ ч.л.
- сіль та перець – на смак
- борошно – 2 ст.л. (за потреби для зв'язування)
- олія соєва (оливкова) – 2 ст.л. (для обсмажування).
Інгредієнти для мангового соусу:
- манго стиглий – 1 шт.
- йогурт грецький – ¼ скл.
- мед – 1 ст.л.
- сік лимонний – 1 ст.л.
- сіль та перець – на смак.
Спосіб приготування:
- Підготувати нут. Якщо використовується сухий – попередньо замочити ½ скл. на ніч, потім відварити до м'якості; при використанні консервованого – відцідити та промити.
- Дрібно нарізати цибулю та часник.
- Подрібнити в блендері нут, кедрову клітковину, кокосову стружку, цибулю, часник, кумін, коріандр, паприку, сіль та перець до однорідності. За потреби додати борошно.
- Сформувати невеликі фалафелі (у вигляді кульок або котлеток).
- Розігріти оливкову олію на середньому вогні й обсмажити котлетки з обох боків до золотистої скоринки (3-4 хв).
- Викласти фалафелі на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
- Для мангового соусу подрібнити у блендері всі інгредієнти та охолодити.
- Подавати фалафелі з охолодженим манговим соусом, зеленню, свіжими овочами та лавашем.
Кедрова клітковина – чудовий антиоксидант. Вона помітно впливає на процес схуднення та метаболізму. Може бути допоміжним засобом при лікуванні онкологічних захворювань.
- Травна система. Нормалізація роботи кишечника, запобігання запорам, поліпшення перистальтики. Пребіотичні властивості; детоксикація.
- Кровоносна система. Зниження рівня загального та LDL-холестерину (поганого холестерину) у крові, ризику серцевої недостатності та мерехтіння передсердь. Підтримання кров'яного тиску та згортання крові в нормі.
- Ендокринна система. Уповільнення всмоктування вуглеводів, сприяння більш стабільному рівню цукру в крові. Оптимізація метаболізму. Нервова система. Підтримання здоров'я нервових клітин. Поліпшення розумових здібностей, зниження ризику хвороб Альцгеймера та Паркінсона, вікової деменції.
- Покривна система. Підтримання здоров'я та еластичності шкіри, захист від пошкоджень.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).