Як і борошно, горіхова клітковина виготовляється зі знежирених волоських горіхів. Відмінність полягає лише у грубшій фракції помелу. Має волокнисту текстуру та зеленувато-коричневий колір. Характеризується високим вмістом корисних жирів і білку, а також нульовим глікемічним індексом, що робить продукт одним із найкращих для людей з переддіабетним станом або діабетом.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості волоських горіхів до фасування клітковини.
Вирощування. Горіхи вирощуються далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Вся клітковина виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей горіхів.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Застосовується у різних безглютенових рецептах, часто як загусник для соусів і рагу. Найкраще “працює” у стравах, де потрібна груба текстура (основа для пирогів, панірування).
Додається в невеликих кількостях у найрізноманітнішу їжу, щоб поліпшити її харчовий профіль. Наприклад, посипте 1 ч.л. клітковини ранкову кашу, смузі або мюслі, щоб почати день енергійно. Зробіть поживний коктейль з води, вівсяного борошна, горіхової клітковини, какао, кориці та меду. Доповнюйте смак салатів, супів, каш і м’ясних страв.
Використовуйте для приготування хліба, піци, печива, оладок, млинців і різних десертів (горіх добре поєднується з шоколадом і ваніллю).
Проста й корисна випічка сподобається усім членам сім’ї. Горіхова клітковина у складі надає печиву особливого аромату та смаку. Його можна їсти з чаєм, кавою, молоком і йогуртом, давати з собою в школу дітям і брати в дорогу.
- клітковина волоського горіха – 1 скл.
- цукор коричневий – 100 г
- пшеничне цільнозернове борошно – 1,5 скл.
- вершкове масло – 200 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- жовтки – 3 шт.
- Розтерти м’яке масло, цукор і розпушувач, влити жовтки, перемішати до однорідної маси.
- Всипати борошно та макуху, замісити тісто.
- Сформувати “джгут” і розрізати на пропорційні шматочки завбільшки з абрикос, скачати в кульки і випікати 15-20 хвилин при температурі 190°C.
Макуха волоського горіха – дуже поживна й забезпечує приплив бадьорості та поліпшення працездатності. Виступає природним сорбентом – відмінно чистить організм і сприяє схудненню. За рахунок омега-3 володіє протипухлинними властивостями та багатьма іншими перевагами.
Видільна система. Очищення організму від токсинів і нітратів.
Дихальна система. Полегшення перебігу застуд.
Кровоносна система. Боротьба з атеросклерозом, зниження ризику серцево-судинних захворювань.
Травна система. Очищення ШКТ від шлаків, поліпшення перистальтики та роботи печінки. Полегшення стану при виразках і гастриті. Підвищення поглинання корисних речовин у кишечнику.
Нервова система. Боротьба з мігренню, зняття спазмів головних судин. Поліпшення якості сну, легка седативна дія. Підвищення когнітивних функцій.
Ендокринна система. Нормалізація вироблення інсуліну. Підвищення імунітету.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).