Якщо вибір стоїть між смаковими та корисними властивостями, то борошно зі смаженої гречки переважає у першому випадку, а із зеленої – у другому. З обсмаженої гречки борошно виходить коричневим, більш ароматним і поживним, хоч і трохи програє в корисності. Як мінімум, цей продукт не містить глютен, а клітковини та білка має багато.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від посіву зерна до фасування борошна.
Вирощування. Наша гречка росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються. Після збору врожаю крупа просушується і обсмажується, набуваючи горіхового смаку та коричневого кольору.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Гречане борошно полегшить випічку за рахунок повільних вуглеводів, відсутності глютену та меншої кількості калорій, надасть їй знайомого аромату гречки. Підходить для дитячого харчування та несолодкого тіста (хліб, локшина, оладки). Прекрасно проявляється у шоколадному печиві та інших шоколадних ласощах.
Досвідчені пекарі не радять повністю замінювати борошно у рецепті гречаним, це призведе до не дуже хорошого смаку й текстури, а в рідкому тісті воно й зовсім може "зацементуватися". У звичайних рецептах можна без ризику замінити близько 25% борошна гречаним.
Борошно з обсмаженої гречки майже не склеює інгредієнти, на відміну від борошна із зеленої гречки.
Ніжні апетитні оладки з гречаним ароматом – прекрасний варіант сніданку! Можна “ускладнити” їх смак медовою підливою, фруктовим джемом або ягідним варенням, а можна їсти замість хліба.
- борошно гречане – 50 г
- борошно пшеничне – 150 г
- кефір – 1,5 скл.
- яйце – 2 шт.
- цукор або натуральний підсолоджувач – на смак
- сода або розпушувач – ½ ч.л.
- кокосова олія або вершкове масло для смаження.
- У миску влити кефір, додати до нього яйця, підсолоджувач, соду, 2 види борошна. Замісити тісто до консистенції сметани.
- Розігріти на сковороді масло або олію, викладати тісто столовою ложкою порційно.
- Смажити на помірному вогні з двох сторін під кришкою.
Гречане борошно – дієтичне й гіпоалергенне, підходить для людей, хворих на діабет та целіакію. Чинить загальний оздоровчий вплив на організм.
Кровоносна система. Зниження холестерину в судинах. Профілактика варикозу, залізодефіциту. Допомога при ІХС, нестабільному тискові, тромбофлебіті.
Ендокринна система. Сприяння метаболізму та втраті ваги. Нормалізація вироблення інсуліну. Підвищення імунітету.
Покривна система. Зміцнення волосся і нігтів. Поліпшення кольору обличчя.
Травна система. Позитивний вплив на роботу ШКТ. Виведення шлаків з організму, усунення запорів. Очищення печінки та кишечника. Оздоровлення роботи підшлункової залози. Пробіотичні властивості.
Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу. Підтримка міцності зубів і кісток. Сприяння росту м’язів.