Борошно із зеленої гречки має тоншу текстуру та смак, ніж з обсмаженої. Має хороші сполучні властивості (на відміну від борошна з обсмаженої гречки) і при цьому – безглютенове. Один із найкращих сортів борошна за поживністю.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва борошна: від посіву зерна до фасування борошна.
Вирощування. Наша гречка росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Добре позначається додавання гречаного борошна на пісочному тісті: зменшення кількості глютену йде на користь структурі. Підходить для приготування вареного тіста (пельмені, вареники, манти, локшина, галушки).
Чудова ідея – приготувати на сніданок гречані млинці або оладки. Тут можна сміливо експериментувати з кількістю борошна, оскільки в цих стравах достатньо склеюючої яєчної маси.
Добре поєднується з рисовим і пшоняним борошном.
Можна додавати для загустіння та збагачення смаку в супи, соуси, смузі, кисіль.
Ніжний смак у поєднанні з користю залишать приємний післясмак від млинчиків з борошном зеленої гречки. Це найпростіший рецепт, а любителям експериментів можна прибрати підсолоджувач, додати лляне яйце або ж використовувати класичні інгредієнти (молоко, курячі яйця, соду).
- борошно зеленої гречки – 150 г
- рослинне молоко або вода – 200 мл
- сіль – на смак
- підсолоджувач – на смак
- олія для змащування готових млинчиків (кокосова, горіхова).
- Борошно змішати з обраною рідиною, сіллю, підсолоджувачем.
- Сковороду добре розігріти, вилити в неї близько половини ополоника тесту (в залежності від діаметра сковороди).
- Смажити на антипригарному покритті або на змащеній поверхні з двох сторін.
- Готові млинці додатково присмачити олією.
Пропонуємо рецепт гречано-морквяної фреш пасти з соусом бешамель від компанії Земледар.
ПИРІГ з ЗЕЛЕНОЇ ГРЕЧКИ і ГРУШІ
Зелена гречка – це дуже корисний продукт адже є хорошим джерелом вітамінів групи В, амінокислот і мінеральних речовин: марганцю, магнію, міді, фосфору, селену. Вона містить на 30% більше корисних властивостей ніж смажена і щоб зберегти її максимальну користь ми використали в цьому рецепті саме пророщену гречку.