Гарбузове борошно готується зі знежиреного насіння гарбуза. Створює неповторний смак і відтінок стравам, принагідно насичуючи організм вітамінами, мінералами та рослинними волокнами. Так, 100 г гарбузового борошна здатні покрити добову потребу людини у міді та залізі, а всього 60 г – у фосфорі та магнії. Не містить глютен.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості гарбузового насіння до фасування борошна.
Вирощування. Гарбузи вирощуються далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Гарбузове борошно можна поєднувати з будь-яким іншим. Найбільше воно підходить для приготування випічки: десертів, пирогів, печива, тортів, запіканок, хліба, тістечок, кексів, вафель. Здоба з додаванням гарбузового борошна довше зберігає свіжість.
Є безліч рецептів каш, супів, салатів і навіть м'яса з додаванням саме гарбузового борошна.
Це смачне і корисне доповнення до морозива, смузі або вівсяних пластівців.
В основі цього простого десерту – гарбузове борошно. Воно має багатий вітамінний і мінеральний склад, є "носієм" магнію, калію, заліза та цинку. Безцінне джерело омега-6, омега-3 жирних кислот і рослинного білку. Гарбузове борошно додають у випічку для збільшення терміну зберігання готових виробів. Ми вирішили приготувати корисні кекси без цукру з цього чудового продукту. Для начинки ми використали одну з фірмових шоколадних паст "Земледар" – арахісову.
Яскраві зелені цукерки – поживний десерт, що нагадує халву з присипкою, яку часто можна зустріти на прилавках зі східними солодощами. Панірування в гарбузовому борошні надає їм гарного зовнішнього вигляду й додаткової користі.
- насіння соняшникове – 200 г
- прянощі (кориця, мелений імбир, мелена гвоздика) – по ¼ ч.л.
- сік лимону – 1 ч.л.
- какао або кероб – 1 ст.л.
- солодкий натуральний сироп на вибір (карамельний з кокосовим цукром, сироп агави або топінамбура, рідкий мед) – 50 мл
- вода – 1 ст.л.
- борошно гарбуза для панірування.
- Насіння соняшнику обсмажити на сухій сковороді або в духовці до стану золотистої скоринки. Потім дати охолонути й подрібнити в порошок.
- Додати до нього прянощі, какао або кероб, сироп, свіжовичавлений лимонний сік, воду й ретельно перемішати. Якщо маса надто суха – додати ще води.
- З отриманого “тіста” відщипувати невеликі шматочки та скачувати в кульки, паніруючи в гарбузовому борошні.
- Поставити халвові цукерки в холодильник приблизно на 1 годину.
Гарбузове борошно має бактерицидні, протизапальні, протипаразитарні, протиалергічні та протипухлинні властивості. Приносить відчутну користь у профілактиці та комплексному лікуванні багатьох недуг. Підходить для косметологічного застосування.
Кровоносна система. Усунення анемії та стенокардії. Позитивний вплив на судини та згортання крові. Нормалізація кров'яного тиску.
Ендокринна система. Підвищення імунітету. Протизапальний ефект. Прискорення метаболізму. Стабілізація рівня цукру в крові та профілактика діабету.
Нервова система. Поліпшення функції пам'яті. Сприятливий вплив на сон. Підтримання здоров'я очей і зору. Підвищення працездатності. Усунення втоми і депресії.
Травна система. Виведення шлаків, антипаразитарний ефект. Підтримання здоров'я печінки й товстої кишки.
Покривна система. Поліпшення стану волосся, нігтів і шкіри. Участь у синтезі колагену. Загоєння ранок.
Статева система. Допомога при простатиті. Підвищення вироблення та якості сперматозоїдів, потенції в цілому. Профілактика злоякісних пухлин органів статевої системи.