Соняшник вбирає сонячні промені все літо, до самої осені, тому в його насінні міститься так багато вітамінів, білку та інших корисних речовин. Насіння краще їсти сирим, але якщо сире не до смаку – рекомендується не смажити його, а підсушити в духовці. Підходить для приготування соняшникової олії та рослинного молока. Найкорисніший варіант – пророщене насіння.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес постачання соняшникового насіння з полів до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
Вирощування. Наші соняхи ростуть далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
Зберігання. Насіння очищується і зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіже соняшникове насіння з останнього врожаю.
Фасування. Товар упаковується в екологічну паперову тару та надсилається покупцеві.
Очищене насіння соняха має широке застосування в кулінарії: від салатів та закусок до корисних десертів.
Насіння відмінно доповнює смак і користь овочів. Особливо добре поєднується з буряком, кабачками, грибами, зеленню. Смачно додавати насіння в хліб, посипати ним хлібобулочні вироби, використовувати в соусах (песто, майонез) і овочевих паштетах.
З цільного насіння соняшника готують козинаки, а в подрібненому вигляді його масляниста текстура добре зв’язується з медом, водою, крупами, борошном, що дозволяє готувати щільні розсипчасті солодощі (халву). Воно дуже ситне та здатне надовго вгамувати почуття голоду – відмінний варіант для перекусів.
Насіння соняха прикрасить смузі, фруктові боули, каші, бутерброди.
Східні солодощі в домашньому виконанні підкорять всіх членів родини. Головне – вибрати свіжі натуральні інгредієнти. Неперевершений аромат у поєднанні з користю – суцільне задоволення!
- насіння соняшника очищене – 100 г
- мед – 2 ч.л.
- соняшникова сиродавлена олія – 2 ч.л.
- шоколад, сухофрукти, кунжут, горіхи – на смак і вибір.
- Підсушити насіння на повільному вогні до отримання легкого золотого відтінку. Почекати, доки воно охолоне, потім ретельно подрібнити в кавомолці або блендері.
- Перекласти масу в глибоку ємність, додати мед і рослинну олію. Перемішати. Гарна консистенція – коли при сильному натисканні суміш розсипається.
- На цьому етапі можна додати натуральний шоколад, сухофрукти або горіхи.
- Суміш утрамбувати в будь-яку форму (підійде харчовий лоток) і поставити в холодильник мінімум на 1,5 години. Халва добре відділяється від стінок посуду, виходить щільною і при нарізанні не розсипається.
Пропонуємо надзвичаайно смачний рецепт приготування фаршированого перцю з насінням кіноа від компанії Земледар.
ВЕСНЯНИЙ САЛАТ з ЧЕРЕМШОЮ
Рецепт весняного салату з черемшою є не лише надзвичайно смачний та ситний, а і здоровий. Також в класичному, народному варіанті в страву додають варені яйця та кисломолочний сир. Наш весняний салат може бути самостійною стравою чи подаватись з гарнірами, та підходить для людей, що дотримуються посту чи веганської дієти.
ПИРІГ з ЗЕЛЕНОЇ ГРЕЧКИ і ГРУШІ
Зелена гречка – це дуже корисний продукт адже є хорошим джерелом вітамінів групи В, амінокислот і мінеральних речовин: марганцю, магнію, міді, фосфору, селену. Вона містить на 30% більше корисних властивостей ніж смажена і щоб зберегти її максимальну користь ми використали в цьому рецепті саме пророщену гречку.
Щоб проростити соняшникове насіння, необхідно залити його чистою водою та залишити на 12-14 годин. Після цього воду злити, насіння ретельно промити, накрити кришкою або блюдцем. Протягом наступних 10-12 годин почнуть з’являтися проростки. На цьому етапі воду потрібно злити, але насіння повинне бути вологим. Залишити ще на такий же час.
Пророщене насіння вдвічі збільшується в обсязі та змінює свої смакові якості, стаючи більш солодким і соковитим.