Соняшникова клітковина, як і борошно, виробляється зі знежиреного насіння соняхів (відмінність полягає лише у грубшій фракції помелу). Має ніжний смак і приємний аромат насіння, світлий колір, м’якість і велику кількість природного білка. Збагачує смак і десертних, і солоних страв, додає їм трохи природної солодкості.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості насіння до фасування клітковини.
Вирощування. Соняхи вирощуються далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Уся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Аромат соняшникового насіння чудово доповнить солодкі та солоні, холодні й гарячі страви. Клітковину можна додавати в тісто для млинців, кексів, оладок, печива, пирогів, здобних булочок і хліба для надання їм горіхового присмаку та більш м’якої консистенції.
За смаком соняшниковий шрот добре поєднується з кокосовим, мигдалевим і лляним. Ідеально підходить для згущення супів, збагачення смаку паштетів і соусів.
Клітковину можна додавати в шоколад, домашні енергетичні батончики, десерти з сухофруктами, халву, солодкі начинки та ін. Це своєрідна енергетична добавка до сніданків, фруктових і овочевих салатів, мюслі та каш.
Якщо у рецепті звичайної халви частину насіння замінити знежиреною соняшниковою клітковиною, то десерт вийде менш калорійним і маслянистим, більш розсипчастим і хрустким. До того ж, шрот не піддаватиметься термічній обробці та додасть халві більше користі.
- насіння соняшнику – 250 г
- вода – 1 ст.л.
- мед – 2,5-3 ст.л.
- ванілін і кориця – на смак
- клітковина соняшника – 2 ст.л.
- Насіння соняшника підсушити до рум’яності у духовці або на сухій сковороді, постійно помішуючи.
- Змолоти його в борошно за допомогою кавомолки.
- Додати ванілін, корицю, мед і добре перемішати.
- Всипати клітковину соняшнику, влити воду і довести масу до однорідності.
- Викласти у форму, поставити в холодильник на півгодини.
Клітковина соняшникового насіння може вживатися як загальнозміцнюючий засіб у сезон простудних і вірусних захворювань. Характеризується сильними антиоксидантними властивостями, захищає мембрани клітин від ушкоджень, бореться із запальними процесами в організмі.
Видільна система. Виведення токсинів з організму.
Кровоносна система. Зниження рівня холестерину в судинах. Зниження артеріального тиску, профілактика серцевого нападу, інсульту, атеросклерозу.
Нервова система. Підтримання ЦНС у здоровому стані, захист мозку. Підвищення працездатності та настрою. Зняття напруги й тривожних станів. Поліпшення пам’яті та зору.
Травна система. Нормалізація перистальтики. Живлення корисного мікробіому. Профілактика запорів, геморою, раку товстої кишки.
Покривна система. Оздоровлення шкіри зсередини, омолоджуючий та загоювальний ефект. Зміцнення волосся та нігтів.
Ендокринна система. Підтримка імунітету. Нормалізація синтезу гормонів, ферментів та вироблення антитіл. Поліпшення ліпідного обміну та підтримання здорової ваги.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).