Розторопшеве борошно – це акцент на користь, зокрема на антиоксидантний, протиалергічний і гепатопротекторний ефекти. При поєднанні борошна розторопші з пшеничним у співвідношенні 1:4 виходить корисний (навіть цілющий!) хліб. Борошно не має характерного запаху. Підходить для безглютенової та будь-якої низькокалорійної дієти.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості розторопшевого насіння до фасування борошна.
Вирощування. Розторопша росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Борошно розторопші додають у випічку в співвідношенні 1:4 з універсальним борошном, при цьому тісто виходить м’яким і пухким. Кекси та печиво за смаком мало відрізняються від звичайних пісочних, хіба що трохи грубіші. Візьміть до уваги, що випічка з борошном розторопші швидко черствіє.
Розторопшеве борошно – доречний інгредієнт у салатах, котлетах, супах і кашах.
Для оздоровчого ефекту можна вживати в чистому вигляді, запиваючи водою або кефіром. Якщо залити окропом – вийде імуностимулюючий фіточай.
Незвичайний смак цих кексів порадує гурманів і всіх, хто бажає урізноманітнити звичний раціон. Випічка виходить корисною, ароматною та ситною.
- борошно з насіння розторопші – 200 г
- розтоплене вершкове масло – 55 г
- цукор коричневий – 30 г
- розпушувач – 0,5 ст.л.
- молоко – 0,5 скл.
- яйце – 1 шт.
- ванілін
- сіль – 0,5 ч.л.
- Духовку розігріти до 200°C.
- Борошно з’єднати з цукром, сіллю та розпушувачем.
- Білок яйця збити виделкою і додати розтоплене масло, молоко й ванілін. Влити у борошно.
- Додати жовток і замісити тісто помірної густоти. Якщо тісто виходить густим – можна додати кефір для в’язкості.
- Додати курагу, перемішати.
- Розлити тісто по формах. Випікати мафіни до сухої щіпки та рум’яної скоринки.
Активний комплекс речовин, що міститься у продуктах з розторопші, сприяє зняттю всіх запалень в організмі – як всередині, так і зовні. Силімарин – визначна цілюща складова розторопшевого борошна – це будівельний матеріал клітинних мембран, стимулятор роботи ДНК і РНК.
Кровоносна система. Зміцнення кровоносних судин, нормалізація зниженого тиску.
Ендокринна система. Усунення алергічних симптомів, зокрема риніту, викликаного пилком. Допомога при лікуванні цукрового діабету й ожиріння.
Нервова система. Допомога при мігрені та запамороченнях. Знеболюючі властивості. Живлення мозку, боротьба зі стресом.
Травна система. Детоксикація, регенерація та профілактика захворювань печінки. Допомога в лікуванні жовтяниці та цирозу. Активізація перистальтики кишечника, позбавлення від дисбактеріозу. Нормалізація вироблення жовчі.
Видільна система. Очищення організму після отруєнь, виведення складних токсичних сполук. Допомога в реабілітації після проходження курсу хіміо- або променевої терапії.
Покривна система. Сприятливий вплив при дерматозах, облисінні, псоріазі, вуграх та інших шкірних захворюваннях. Зволоження шкіри, уповільнення старіння.