Як і борошно, розторопшева клітковина виробляється зі знежиреного насіння, тільки з більш грубою фракцією помелу. Це дуже корисна добавка в раціоні, наділена антиоксидантним, антигістамінним і гепатопротекторним ефектом. Не має характерного запаху, підходить для безглютенової та будь-якої низькокалорійної дієти.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості насіння до фасування клітковини.
Вирощування. Розторопша вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Уся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Клітковину розторопші можна додавати у випічку (близько 25% від загальної кількості борошна), при цьому тісто вийде більш м’яким і пишним. Кекси та печиво на смак мало відрізняються від звичайних пісочних, хіба дещо грубіші.
Трохи шроту можна додати в котлети, супи та каші. Якщо залити його окропом – вийде імуностимулюючий фіточай.
Але щоб зберегти цілющі властивості розторопші, краще використовувати клітковину без термічної обробки: вживати у чистому вигляді, запиваючи водою чи кефіром, або додавати в ранкові коктейлі, мюслі, салати, бутерброди.
Клітковина розторопші в бананово-персиковому смузі збагатить його додатковою користю, зробить ситнішим і посилить детокс-ефект. Почніть день з припливом сил і бадьорості!
- банан – 1 шт.
- рослинне молоко – 175 мл
- персик – 1 шт.
- мед – 1-2 ч.л.
- клітковина розторопші – 1 ст.л.
- Банан, молоко та персик, очищений від кісточки, помістити в чашу блендера або комбайна та добре збити до однорідної м’якої консистенції.
- Перелити масу в склянку для смузі.
- Додати мед, перемішати, зверху посипати клітковиною.
Активні речовини, що містяться у розторопші, сприяють зняттю будь-яких запалень в організмі. Силімарин – це будівельний матеріал клітинних мембран, стимулятор роботи ДНК та РНК.
Травна система. Детоксикація, регенерація та профілактика захворювань печінки, допомога в лікуванні вірусного гепатиту та цирозу. Активізація перистальтики кишечника, позбавлення дисбактеріозу. Нормалізація вироблення жовчі.
Видільна система. Очищення організму після отруєнь, виведення складних токсичних сполук. Допомога в реабілітації після проходження курсу хіміо- або променевої терапії.
Кровоносна система. Зміцнення кровоносних судин, нормалізація зниженого тиску. Профілактика атеросклерозу.
Нервова система. Допомога при мігренях і запамороченні. Знеболюючий ефект. Живлення мозку, боротьба зі стресом. Поліпшення когнітивних функцій.
Опорно-рухова система. Запобігання втраті кісткової маси.
Покривна система. Сприятливий вплив при дерматозах, облисінні, псоріазі, вуграх та інших шкірних захворюваннях. Зволоження шкіри, уповільнення старіння.
Ендокринна система. Усунення симптомів алергії, зокрема сезонного риніту. Профілактика та лікування цукрового діабету (зниження інсулінорезистентності), гіпотиреозу. Прискорення метаболізму та сприяння схудненню.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).