Перед виробництвом борошна насіння рижію попередньо знежирюють. Борошно виходить з приємним свіжим запахом, трохи гіркуватим смаком, бежево-коричневим відтінком. Має численні цілющі властивості; особливо корисне для людей з цукровим діабетом або захворюваннями ШКТ.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від посіву насіння до фасування борошна.
Вирощування. Наш рижій росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Борошно рижію використовується найчастіше в якості згущувача та трохи у випічці, особливо для приготування хліба і хрустких хлібців.
Добре доповнює смак салатів, супів, мюслі, котлет і паніровки. Поєднується з цибулею, горіхами, часником, грибами.
Коржі з додаванням рижієвого борошна підійдуть для тих, хто дотримується дієтичного харчування та хоче оздоровити організм. Готуються всього з 5 інгредієнтів, є більш корисною заміною хліба, добре зберігаються і поєднуються з різними добавками.
- борошно пшеничне цільнозернове – 200 г
- рижієве борошно – 50 г
- вода – 150 мл
- сіль – щіпка
- олія рослинна або топлене масло – 1 ст.л.
- У великій мисці змішати 2 види борошна та сіль. Поступово влити воду та замісити тісто.
- Додати олію чи масло, добре вимішати тісто до однорідного стану протягом 5-7 хвилин.
- Накрити тісто рушником і відкласти відпочивати 1-2 години.
- Коли воно настоїться – розрізати на 2 половинки, кожну розділити ще на кілька частин (в залежності від діаметра сковорідки).
- Розкачати кожен шматочок в тонкий пласт.
- Посмажити на сухій, добре розігрітій сковороді до рум'яності з двох сторін.
- Готові коржі можна додатково змастити олією.
Рижієве борошно має потужні антиоксидантні й антибактеріальні властивості, сприяє очищенню організму. Корисна людям з діабетом, проблемами ШКТ, онкологічними захворюваннями.
Кровоносна система. Профілактика захворювань серцево-судинної системи (атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, стенокардії, гіпертонії, анемії, тромбофлебіту, варикозу). Надання еластичності судинам, зниження рівня "поганого" холестерину.
Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові та ліпідного обміну. Стабілізація гормонального балансу.
Травна система. Налагодження роботи ШКТ. Користь при холециститі, цирозі печінки, жовчнокам'яній хворобі, гепатитах, гельмінтозі.
Статева система. Полегшення передменструального синдрому в жінок. Профілактика хвороб передміхурової залози у чоловіків.
Опорно-рухова система. Профілактика остеопорозу. Підтримання роботи м'язів.
Покривна система. Ефективність проти діатезу, нейродерміту, псоріазу, кропивниці.