Як і борошно, кокосова клітковина виробляється зі знежиреної м’якоті кокосу. Відмінність полягає лише у грубшій фракції помелу. Має пречудові смакові та поживні особливості; це низьковуглеводний, гіпоалергенний та вельми універсальний продукт харчування.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва клітковини: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки кокосової м’якоті та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Вся клітковина виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей кокосової м’якоті.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
У клітковини тонкий смак і запах кокосу, але вони досить м’які та не витісняють інші аромати. Продукт можна використовувати у випічці, основах для піци, лавашах, супах, рагу, гамбургерах, м'ясних та овочевих пирогах.
Приготуйте корисний коктейль на персиково-яблучному соці з вівсяним борошном, кокосовою та мигдалевою клітковиною.
Кокосовий шрот – дуже гігроскопічний, тобто вбирає багато рідини. Не можна повністю замінити ним злакове борошно. За необхідності – додавати у тісто більше сполучних компонентів.
Ніжний десерт із рослинних продуктів без цукру оцінять любителі здорового харчування. Торт виходить легким, з багатим кокосовим смаком. Він ідеально підходить для свят, оскільки не лише дуже смачний, але й білосніжно-ошатний.
Для коржа:
- аквафаба – 200 г
- борошно рисове – 1 ст.л.
- борошно пшеничне цільнозернове – 1,5 ст.л.
- клітковина кокосова – 3 ст.л.
- крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
- сода – щіпка
- цукрозамінник – на ваш смак
- кокосові вершки – 3 ст.л.
- кокосовий йогурт – 2 ст.л.
- кокосова олія – 2 ст.л.
Для крему:
- кокосове молоко (можна замінити мигдалевим) – 1 скл.
- кокосові вершки – 1 ст.л.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
- кокосова клітковина – 1 ст.л.
- кокосова олія – 3 ч.л.
- мед – 1-2 ст.л. (варіювати на смак).
- У глибокій ємності з’єднати всі інгредієнти для коржа, крім аквафаби.
- В окремій мисці збити рідину після відварювання нуту до міцних піків. Додати отриману аквафабу до решти інгредієнтів і акуратно перемішати силіконовою лопаткою до однорідності.
- Форму для випічки змастити кокосовою олією і вилити тісто для коржа. Поставити в розігріту до 180°С духовку випікатися 35 хвилин. Корж покриється зверху скоринкою з тріщинками. Після закінчення зазначеного часу духовку вимкнути і залишити в ній корж “дійти” 15-20 хвилин.
- Для приготування крему крохмаль залити молоком, додати вершки та кокосову клітковину, поставити на повільний вогонь. Проварити до загустіння, постійно помішуючи. В кінці додати кокосову олію, дати крему охолонути. Після цього влити мед і перемішати.
- Остиглий корж розрізати на 8 рівних частин, промазати кожен шматочок кремом і зібрати торт. Має вийти 2 шматочки з 4-х ярусів. Зверху тортик теж намазати кремом і посипати кокосовою стружкою.
- Поставити просочуватися в холодильник на 1,5-2 години.
Кокосова клітковина має різноманітний профіль поживних речовин і користі для здоров’я, сприяє схудненню. Їй притаманні антибактеріальні, антивірусні та антигрибкові властивості.
Кровоносна система. Нормалізація кров’яного тиску. Підтримання здоров’я серця і судин, зниження рівня холестерину та тригліцеридів у крові.
Травна система. Нормалізація роботи ШКТ, поліпшення перистальтики, усунення запорів. Живлення корисного мікробіому. Згладжування симптомів запальних захворювань кишечника та СПК.
Покривна система. Захист шкіри за несприятливих погодних умов, регенерація після опіків та обвітрювання. Покращення стану волосся.
Ендокринна система. Стабілізація цукру в крові, роботи щитовидної залози та менструального циклу. Прискорення метаболізму та нормалізація ваги. Допомога в боротьбі з інфекціями та грибками (Staphylococcus aureus, Candida albicans та ін.).
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).