Чорного кмину борошно виготовляється зі знежиреного кминного насіння, воно ледь гіркувате й пряне на смак. Завдяки численним цілющим властивостям та унікальному свіжому запахові швидко набрало популярності. Його додають у хлібне тісто та різноманітну випічку, використовують як натуральну здорову приправу.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки чорного кмину та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Добре поєднується з житнім борошном у випічці, з м'ясом і рибою в якості паніровки.
Ароматизує соління й маринади.
Прекрасно підходить для приготування різних супів за східними та скандинавськими рецептами.
Крім того що борошно чорного кмину насичує смак овочевих салатів, воно ще й підвищує їхню корисність. Такі салати покращують апетит і травлення.
- листя шпинату свіжі – 100 г
- кріп, петрушка – пучок
- огірок – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- лимонний сік – кілька крапель
- борошно чорного кмину – 0,5 ч.л.
- насіння льону – 1 ч.л.
- насіння соняшнику – 1 ч.л.
- рослинна олія для заправки.
- Зелень, огірок, помідор промити та нарізати шматочками.
- Заправити салат олією та лимонним соком.
- Додати 2 види насіння та борошно чорного кмину, перемішати.
Борошно чорного кмину чудово очищає організм і допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Має виражені бактерицидну, протизапальну, діуретичну, болезаспокійливу, спазмолітичну, жарознижувальну та протиалергічну властивості.
Ендокринна система. Зміцнення імунітету. Нормалізація стрибків цукру в крові та гормонального фону в цілому. Поліпшення метаболізму. Зниження ризику онкології.
Нервова система. Стимуляція мозкової активності. Усунення головного болю, втоми та депресій. Поліпшення пам'яті та сну.
Травна система. Поліпшення апетиту. Регуляція кислотності та мікрофлори шлунку. Усунення дисфункцій печінки. Підтримання здоров'я жовчного міхура (сприяння виділенню жовчі й очищення жовчних шляхів). Поліпшення перистальтики, перешкоджання бродильно-гнильним процесам, протипаразитарна дія. Усунення шлунково-кишкових кольок і диспептичних явищ (метеоризму, діареї, нудоти).
Статева система. Сприятливий вплив на роботу жіночих органів, нормалізація менструального циклу. Стимуляція лактації.
Видільна система. Виведення зайвої рідини з організму й усунення набряків. Профілактика каменеутворення в органах сечовидільної системи, нормалізація сечовипускання. Абсорбція та виведення токсичних речовин.
Кровоносна система. Підвищення гемоглобіну. Зміцнення стінок судин. Зниження рівня холестерину в крові. Профілактика утворення тромбів і атеросклеротичних бляшок. Нормалізація тиску.