Як і борошно, клітковина чорного кмину виготовляється зі знежиреного кминного насіння, тільки з більш грубою фракцією помелу. М’який аромат, пряний смак і велика кількість цінних інгредієнтів роблять цю клітковину унікальною. Продукт застосовується, в основному, в лікувальних цілях, але може використовуватись як інгредієнт випічки та приправа.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва клітковини: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки чорного кмину та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Уся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Клітковина має виразний пряний аромат і димчастий смак з нотками цибулі, кмину й орегано. Використовується як приправа в індійській та близькосхідній кухні для надання гостро-горіхового смаку каррі, овочам і бобам. Добре доповнює намазки для бутербродів, салати, супи і навіть тістечка.
Поєднується з житнім борошном у випічці, м’ясом і рибою як панірування. Ароматизує соління й маринади.
Разом зі смаженими горіхами, зірою, коріандром і кунжутом утворює єгипетську спецію “дукка”, що підкреслює смак хумусу, редиски й огірків. Також гармонує з м’ятою, чебрецем і паприкою.
Соковитий свіжий салат з клітковиною чорного кмину сподобається цінителям цікавих смаків. У поєднанні з овочами вона розкриває свій яскравий аромат і надає страві особливої пікантності.
- перець болгарський – 1 шт.
- помідор – 2 шт.
- огірок – 1 шт.
- салат айсберг – 3 листочки
- сіль, перець – на смак
- кріп – 1 пучок
- клітковина чорного кмину – 1 ч.л.
- оливкова олія – 2-3 ст.л.
- Помідор, огірок і перець помити й нарізати.
- Обполоснути листя салату та кріп, подрібнити та додати до овочів.
- Довести салат до смаку сіллю, перцем, олією та клітковиною чорного кмину, перемішати.
Клітковина чорного кмину очищає організм і допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Має виражену антибактеріальну, протизапальну, діуретичну, болезаспокійливу, спазмолітичну, жарознижувальну й антиалергенну властивості.
Видільна система. Виведення зайвої рідини з організму й усунення набряків. Профілактика каменеутворення в органах сечовидільної системи, нормалізація сечовипускання. Абсорбція та виведення токсичних речовин.
Кровоносна система. Підвищення гемоглобіну. Зміцнення стінок судин. Зниження рівня холестерину в крові. Профілактика утворення тромбів. Нормалізація тиску.
Нервова система. Стимуляція мозкової активності. Усунення головного болю, втоми, безсоння та депресій. Поліпшення пам’яті.
Травна система. Покращення апетиту. Регуляція кислотності та мікрофлори шлунку. Усунення дисфункцій печінки. Сприяння виділенню жовчі й очищення жовчних шляхів. Поліпшення перистальтики, перешкоджання бродильно-гнильним процесам, протипаразитарна дія. Усунення шлунково-кишкових кольок і диспептичних явищ.
Статева система. Сприятливий вплив на роботу жіночих органів, нормалізація менструального циклу. Стимуляція лактації.
Ендокринна система. Нормалізація стрибків цукру в крові та гормонального фону в цілому. Поліпшення метаболізму. Зниження ризику онкології. Зміцнення імунітету.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).