Борошно кіноа – безглютенове, гіпоалергенне й легкозасвоюване. Відрізняється від борошна з білого кіноа темнішим відтінком. Вважається більшою мірою дієтичним через менший вміст жирів. Чорне кіноа використовується рідше: в Південній Америці його виробляють у менших кількостях, ніж білі та червоні сорти.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки чорного кіноа та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Звичайне борошно можна частково замінити борошном чорного кіноа (близько 25%). Воно збагатить випічку горіховим, трохи землистим ароматом. Важливо не переборщити з кількістю, щоб не надати стравам зайвої солодкості та зеленуватості.
Борошно відмінно підходить для тортів, печива, бісквітів, млинців, коржів, пирогів і хліба. Рідке тісто варто залишити на годину "відпочити" для досягнення кращих результатів. Для підсилення смаку перед використанням борошно чорного кіноа можна трохи підсмажити.
Не рекомендується до використання у дріжджовому тісті.
Коли хочеться себе потішити без надмірних калорій, приготуйте дуже смачне безглютенове печиво з дієтичним борошном чорного кіноа. Тут досить сполучних компонентів, аби печиво тримало форму, але при цьому вийшло розсипчастим і хрустким.
- борошно чорного кіноа – 200 г
- рослинна олія – 50 г
- цукор коричневий – 90 г
- ½ банана
- ½ яблука
- родзинки – 100 г
- горіхи волоські – 100 г
- кориця мелена – на смак
- гашена сода – 0,5 ч.л.
- сіль – на смак.
- Просіяти борошно, додати корицю і сіль. Трохи збити виделкою, щоб наситити повітрям.
- Олію, банан і цукор збити в однорідну масу.
- З'єднати її з борошняною сипучою сумішшю, добре перемішати, внести гашену соду.
- Залити теплою водою родзинки до їх розм'якшення, потім злити воду.
- Яблуко та горіхи подрібнити, додати в тісто й перемішати до рівномірного розподілення.
- Деко покрити пергаментним папером. Сформувати і викласти на нього невеликі круглі печива.
- Випікати при температурі 180°C 20-25 хвилин.
Борошно кіноа відноситься до безглютенових і дієтичних, має багатий корисний склад. Воно дуже поживне та може забезпечити більшу частину добової потреби людини в багатьох життєво важливих мікроелементах.
Кровоносна система. Кардіозахисна дія. Зниження тиску та рівня холестерину. Забезпечення правильного функціонування гемоглобіну.
Ендокринна система. Зниження рівня цукру в крові. Поліпшення метаболізму. Імуностимуляція.
Нервова система. Усунення мігрені.
Травна система. Поліпшення травлення і виведення шлаків. Нормалізація випорожнення при запорах.
Опорно-рухова система. Прискорення росту та здорового розвитку кісток і зубів, м'язових тканин. Профілактика остеопорозу, артриту.