Кіноа присутнє в усіх рейтингах найкорисніших продуктів: воно містить вдвічі більше білку, ніж рис і ячмінь, а також "розумні" вуглеводи і безліч інших необхідних організму речовин. У чорного кіноа – більш виразний солодко-горіховий смак, у порівнянні з білим і червоним. Не містить глютен. Підходить для виготовлення борошна.
Особливості постачання
Компанія "Земледар" ретельно перевіряє якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю і подальшу співпрацю.
Тестові зразки. Обов'язковою умовою купівлі насіння імпортного походження, є тестові зразки. Компанія "Земледар" докладає великих зусиль, щоб запропонувати своїм покупцям продукцію найкращої якості. Обов'язковою умовою є наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високої якості.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжу крупу кіноа з останнього врожаю.
Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Застосування в кулінарії
Кіноа – універсальна поживна основа для солодких і солоних каш, вегетаріанських котлет, гарнірів до овочевих, м’ясних і рибних страв. Перед приготуванням його потрібно попередньо замочити, щоб видалити гіркуватий сапонін, а потім варити протягом 15-20 хвилин на помірному вогні у пропорції з водою 1:2.
Приємні горіхові нотки крупи добре поєднуються з медом, прянощами та спеціями, різними видами горіхів, свіжими фруктами й овочами, сухофруктами. А взагалі кіноа – це простір для кулінарних експериментів!
Кіноа з овочами та ароматною олією
Корисна ніжна каша з овочами порадує всіх, хто любить смачну та поживну їжу. Білок, клітковина та вітаміни – у кожній ложці. А якщо обрати гострі та запашні спеції – вийде гаряченька мексиканська страва!
Інгредієнти:
- кіноа біле – 100 г
- заморожена овочева суміш – 200 г
- шпинат – 100 г
- цибуля – 1 шт.
- сіль та спеції – на смак
- олія для смаження (рекомендуємо кокосову) – 1 ст.л.
- нерафінована олія для заправки (оливкова або горіхова) – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
- Кіноа попередньо промити, замочити на кілька годин і відварити до готовності.
- Набір овочів, цибулю та шпинат обсмажити до золотавості. Додати сіль та спеції.
- Перемішати овочі з кіноа, заправити олією.
ПЕРЕЦЬ з КІНОА
Пропонуємо надзвичаайно смачний рецепт приготування фаршированого перцю з насінням кіноа від компанії Земледар.
Пророщування
Паростки кіноа можна вживати для зміцнення імунітету, додаючи до салатів, смузі, бутербродів і каш.
Пророщується кіноа стандартним способом: крупинки потрібно ретельно промити, потім викласти в плоску тару, зволожити та накрити вологою марлею. Але найзручніше використовувати спеціальні баночки для пророщування. Перші паростки можна спостерігати вже через 2-3 години! Такий легкий і швидкий спосіб робить пророщене кіноа доступним варіантом натуральної харчової добавки.
Корисні властивості
Кіноа відноситься до безглютенових дієтичних продуктів, має багатий корисний склад. У ньому міститься чимало легкозасвоюваних протеїнів – більше, ніж у рисі, ячмені та пшениці. Підходить для оздоровлення будь-якого організму, особливо при дефіциті білка, заліза або магнію.
Видільна система. Виведення радіонуклідів, очищення організму від токсичних речовин.
Кровоносна система. Зниження тиску та шкідливого холестерину в крові. Кардіозахисна дія. Забезпечення правильного функціонування гемоглобіну.
Травна система. Прискорення засвоюваності корисних речовин, м’яке очищення шлунково-кишкового тракту. Нормалізація роботи печінки.
Опорно-рухова система. Зміцнення і сприяння формуванню кісток і м’язів, підвищення їх стійкості до травм і пошкоджень. Профілактика остеопорозу, артриту.
Нервова система. Заспокійливі властивості. Усунення мігреней.
Ендокринна система. Зниження рівня глюкози в крові. Прискорення метаболізму. Імуностимуляція.
Особливості вживання та зберігання
Вводити кіноа в раціон краще поступово, потроху збільшуючи дозу, оскільки через високу біологічну активність воно може викликати непередбачувані реакції в організмі.
Для вагітних та годувальниць: потрібна консультація лікаря. Більш корисне в перші 2 триместри вагітності.
Для дітей: потрібна рекомендація педіатра. Зазвичай дозволяється з 2-х років.
Для літніх: дуже корисне за рахунок легкої засвоюваності та наявності важливих для немолодого організму речовин.
Термін зберігання: не більше 6 місяців у герметичній тарі, що не пропускає вологу та світло. При недотриманні умов зберігання кіноа швидко псується і стає прогірклим.
Добова норма: близько 150-200 г.
Протипоказання
Через вміст складного сапоніну кіноа може викликати біль в животі, свербіж шкіри, кропив’янку та інші загальні симптоми харчової алергії.
Не рекомендується вживати при захворюваннях підшлункової залози, холециститі, панкреатиті, сечокам’яній хворобі.
Корисний склад
Вітаміни: група В, А, С, Е.
Біологічно значущі елементи: залізо, магній, калій, кальцій, фосфор, марганець, мідь, натрій, селен, цинк.
Корисні сполуки: жирні кислоти, незамінні амінокислоти, клітковина.
Білки: |
14,12 г на 100 г продукту |
Жири: |
6,07 г на 100 г продукту |
Вуглеводи: |
57,16 г на 100 г продукту |
Калорійність: |
368 Ккал на 100 г продукту |
Тип тари: |
паперовий крафт-пакет або мішок |
Термін зберігання: |
3 міс. у сухому темному місці, при температурі від +4°С до +18°С |
Додаткова інформація: |
вирощена без застосування агрохімії, екологічно чиста |
Країна походження насіння: |
Перу |
Контроль якості: |
ТМ “Земледар” |