Борошно чіа виготовляється зі знежиреного насіння чіа, містить не більше 20% жирів, багато клітковини та білку. На смак нейтральне, з легким горіховим відтінком. Часто використовується у дієтичних рецептах і сприяє схудненню. Низькокалорійний, безглютеновий продукт.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки чіа та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Борошно чіа можна використовувати у поєднанні з іншим борошном для солодкої та солоної випічки (хліба, кексів, печива, млинців, гречаників), як загущувач рідких страв або корисне доповнення до салатів, смузі та коктейлів.
Можна змішати борошно з панірувальними сухарями, щоб покрити курку або рибу перед обсмаженням.
З борошном чіа можна приготувати м'яке та розсипчасте печиво. У ньому багато білку й інших поживних речовин, тому воно досить корисне на сніданок!
- борошно кукурудзяне – ⅔ скл.
- борошно з насіння чіа – ⅓ скл.
- кукурудзяний крохмаль – ¼ скл.
- яйця – 3 шт.
- цукор коричневий – ½ скл.
- родзинки – 100 г
- волоські горіхи – 100 г
- ванілін – 1 пакетик.
- Яйця збити з цукром.
- Додати ванілін, борошно з крохмалем і перемішати.
- У готову суміш додати запарені родзинки й товчені волоські горіхи.
- Отримане тісто викласти на змащене маслом деко й поставити у розігріту духовку. Випікати 20 хвилин при температурі 180°C.
- Готовий гарячий пласт нарізати на ромбики або квадратики і зняти з дека.
Борошно чіа містить безліч потужних антиоксидантів, які можуть знизити ризик хронічних захворювань, хвороб серця та раку.
Кровоносна система. Нормалізація рівня холестерину та зниження кров'яного тиску. Боротьба з анемією.
Ендокринна система. Регуляція рівня цукру в крові, усунення чинників ризику розвитку діабету, зниження інсулінорезистентності. Стабілізація ваги. Посилення імунного захисту.
Травна система. Очищуючий і детоксикуючий ефект. Позитивний вплив на шлунок і мікрофлору кишечника.
Покривна система. Прискорення регенерації тканин.
Статева система. Відновлення та підвищення рівня тестостерону у чоловіків.
Опорно-рухова система. Відновлення м'язової тканини. Підтримання здоров'я кісток і профілактика остеопорозу.