Як і борошно, клітковина чіа виготовляється зі знежиреного насіння, тільки у більш грубій фракції помелу. На смак нейтральна, з легкими пряними нотками. Часто використовується у дієтичних рецептах і домашніх косметологічних засобах.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва клітковини: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки насіння чіа та документи, що підтверджують відповідність продукції міжнародним санітарним нормам і якості.
Виробництво. Уся клітковина виготовляється лише у день замовлення. Покупець отримує свіжий якісний продукт зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовуються якісні німецькі млини з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіжа клітковина упаковується в крафтові паперові пакети.
Клітковину чіа можна використовувати в поєднанні з іншою клітковиною і борошном для солодкої та солоної випічки (хліба, кексів, печива, млинців, гречаників), змішувати з йогуртом, вівсянкою, соусами або рагу, аби вони загусли та наповнилися неабиякою кількістю поживних речовин. Ідеальне доповнення до смузі, що надає напою живильного імпульсу та густої консистенції.
Можна змішати клітковину з панірувальними сухарями, щоб покрити курку або рибу перед обсмажуванням.
Корисний і смачний варіант легкого сніданку – фруктово-білковий смузі. Насіння та клітковина чіа не тільки додають веселої текстури напою, але й привносять у нього білок і корисні жири.
- банан – 1 шт.
- ягоди (полуниця, смородина, малина) – жменя
- мед – 1 ст.л.
- молоко рослинне – 0,5 скл.
- насіння чіа – 1 ст.л.
- клітковина чіа – 1 ст.л.
- Насіння чіа залити молоком.
- Ягоди помити, банан очистити від шкірки.
- Збити в блендері фрукти з медом, додати набрякле насіння чіа й перемішати.
- Перелити смузі в ємність для пиття, посипати клітковиною чіа.
Клітковина чіа містить безліч потужних антиоксидантів, які можуть знизити ризик хронічних захворювань, раку та хвороб серця. Це один із найбільш корисних продуктів на планеті.
Кровоносна система. Нормалізація рівня холестерину та зниження кров’яного тиску. Боротьба з анемією. Розрідження крові, зміцнення судин.
Нервова система. Заспокійливий ефект, підняття настрою, поліпшення сну. Полегшення головного болю, поліпшення кровообігу в мозку. Підвищення працездатності та витривалості.
Опорно-рухова система. Відновлення м’язової тканини. Профілактика остеопорозу та м’язових судом. Зміцнення суглобів, кісток і зубів.
Травна система. Очищуючий і детоксикуючий ефект. Позитивний вплив на шлунок і мікрофлору кишечника. Профілактика раку товстої кишки.
Покривна система. Прискорення регенерації тканин. Омолоджуюча та ранозагоювальна дія.
Статева система. Відновлення та підвищення рівня тестостерону у чоловіків. Полегшення протікання менопаузи у жінок.
Ендокринна система. Стабілізація глюкози в крові, усунення чинників ризику розвитку діабету, зниження інсулінорезистентності. Стабілізація ваги. Посилення імунного захисту.
Варто пам’ятати, що клітковина є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Слідкуйте за самопочуттям після прийому препарату та консультуйтеся з фахівцями (дієтологами, терапевтами).