Незвичайна назва чаю відсилає до Швейцарії, де такий гіркуватий ароматний фіточай використовується для поліпшення травлення, усунення неприємних симптомів в органах ШКТ і підтримки життєвого тонусу. Цілющому ефекту напій зобов’язаний таким травам як золототисячник, полин, гісоп, деревій, кропива та звіробій. Відноситься до ранкових (але не повсякденних) чаїв.
Частина рослин вирощені у фермерському господарстві Христини Лібергер (прихильниці натуральності та здорового харчування) на Тернопільщині. Трави-дикороси зібрані поблизу, на екологічно чистих природних територіях. Всі компоненти сушаться природним способом, зберігаючи колір і запах.
Сушені інгредієнти та сам чай зберігаються згідно з усіма нормами.
Заварювати з розрахунку 1 ст.л. на 0,5 л окропу. Настояти з трохи прикритою кришкою 10-15 хвилин, потім процідити. Рекомендується спочатку випити склянку теплої води, а потім 100 г чаю "Гоп Швіц" (перед сніданком).
Чай можна трохи приправити медом (краще вприкуску, щоб мед не втрачав свої властивості у гарячій воді).
Гарячий трав’яний чай має спазмолітичні, очисні та тонізуючі властивості. Особливо корисний для травлення та хорошого психологічного самопочуття.
Травна система. Оздоровлення печінки та підшлункової залози. Усунення розладів ШКТ (діареї, застою жовчі, колітів, здуття). Поліпшення апетиту. Придушення росту патогенної мікрофлори, глистогінний ефект.
Видільна система. Допомога при пієлонефриті, циститі, каменях у нирках. Усунення набряків.
Ендокринна система. Усунення гормональних збоїв. Зміцнення імунітету. Поліпшення вуглеводного обміну.
Кровоносна система. Покращення згортання крові.
Нервова система. Боротьба з хронічною втомою і нервовим виснаженням. Легкий седативний і знеболюючий ефект. Поліпшення мозкової діяльності та стресостійкості. Усунення безсоння та головного болю, пов’язаного з розумовим перенапруженням.
Дихальна система. Допомога при застудних захворюваннях.
Варто пам’ятати, що фіточай є не ліками, а лише підтримуючим засобом. Консультуйтесь із фахівцями до прийому препарату та стежте за самопочуттям після вживання.