Борошно вівсяне – єдине з усіх видів борошна, що містить кремній. Крім цього, в ньому присутні антиоксиданти, харчові волокна, що зв'язують холестерин, і слизові речовини, які нормалізують травлення. Тому його часто використовують як профілактичний і терапевтичний засіб при різних хворобливих станах. Не містить глютен, але має в складі схожий на нього білок авенін, який може викликати симптоми, аналогічні целіакії.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від посіву зерна до фасування борошна.
Вирощування. Наш овес вирощується далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням всіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
У цільнозерновому борошні присутні зародки та висівки – найкорисніші частини злаків.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Вівсяне борошно – щільніше й важче за пшеничне, а також містить менше клейковини, тому у випічці його необхідно змішувати з пшеничним борошном, додавати більше яєць і розпушувача.
Введення вівсяного борошна робить будь-яке тісто більш розсипчастим, смачним і рум’яним. Особливо гарними виходять млинці, вафлі й різноманітне вівсяне печиво. З вівсяного борошна також можна приготувати легендарну прісну піту та бостонський хліб.
Використовуйте вівсяне борошно, щоб згустити традиційну вівсянку, додавайте до смузі для збагачення клітковиною. Традиційний рецепт – вівсяний кисіль, корисний для дорослих і дітей. Збільшити його корисність можна додаванням молока, меду або ягід.
Це один із найпростіших рецептів вівсяного печива з корисних натуральних продуктів. Воно досить непогано зберігається, тому можна сміливо приготувати його з запасом. Виходить цілком дієтичне печиво – любителям натуральних смаків, повноцінних сніданків і правильного харчування воно точно сподобається. Смак можна модернізувати, додаючи горіхи, мед, сир, гарбуз, шматочки гіркого шоколаду.
- вівсяне борошно – 1 скл.
- банан стиглий – 2 шт.
- родзинки – жменя
- какао – 1 ст.л.
- кориця – ¼ ч.л.
- сода – щіпка.
- Банани розім’яти виделкою.
- Родзинки попередньо розмочити у воді і додати до бананів.
- Всипати какао, корицю, вівсяне борошно та соду, ретельно перемішати тісто.
- Сформувати майбутнє печиво, викласти на пергаментний папір і поставити випікатися на 20-25 хвилин в духовку при 180°C.
Вівсяне борошно має відмінні терапевтичні властивості й сприяє відновленню пошкоджених тканин. Використовується в тому числі зовнішньо у складі масок і скрабів. Продукти з вівса – одні з найздоровіших і найкорисніших.
Кровоносна система. Зниження рівня холестерину. Нормалізація тиску. Запобігання формуванню тромбів. Зниження ризику розвитку ішемічної хвороби серця.
Ендокринна система. Регуляція ліпідного обміну в організмі. Контроль рівня цукру в крові та корисність для діабетиків.
Нервова система. Ослаблення наслідків стресу. Сприяння виробленню серотоніну, усунення депресивних станів. Позитивний вплив на периферичну нервову систему.
Травна система. Контроль апетиту та підтримання здорової ваги. Цілющий ефект при патологічних станах печінки. Жовчогінний ефект. Поліпшення кишкової мікрофлори, усунення запорів.
Покривна система. Збереження молодості та шовковистості шкіри при внутрішньому і зовнішньому застосуванні. Протисвербіжна дія, полегшення симптомів екземи.
Опорно-рухова система. Відновлення кісток і м’яких тканин після травм і переломів. Нарощування м’язів.
Дихальна система. Зниження ризику дитячої астми.