Точніше, це не зовсім борошно, а, швидше, приправа, яку виробляють із насіння перцю чилі після віджиму олії. Використовувати його потрібно в дуже невеликих кількостях для додання гостроти та пікантності стравам. Це популярний інгредієнт мексиканської, китайської, індійської, корейської та тайської кухні. Також може застосовуватися зовнішньо для медичних і косметологічних цілей.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес виробництва борошна: від контролю якості сировини до розфасовки. Перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю з постачальником, ми перевіряємо тестові зразки перцю та документи, що підтверджують відповідність продукції санітарним нормам і якості.
Виробництво. Усе борошно виготовляється тільки у день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей насіння.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Використовуйте у невеликих кількостях як гостру приправу.
Борошно перцю чилі додають до гострих соусів, аджики, супів (особливо томатного та рибного), гуляшу, використовують для приготування риби, квасолі, капусти й рису. Борошно чудово доповнює тісто для хліба та солоних пирогів. Прекрасно поєднується з такими приправами як кмин, цибуля, часниковий порошок.
Дуже цікаве поєднання кисломолочних продуктів з гострим смаком чилі-борошна та іншими ароматичними приправами. А щіпка борошна у гарячому какао чи каві надасть напою неймовірно бадьорого ефекту й гостреньких ноток. Великою популярністю користується шоколад з чилі.
Цей варіант піци обов’язково оцінять любителі гостренького. Додавання борошна червоного перцю додасть страві особливої пікантності, користі, більш високої засвоюваності та незвичайного аромату. Приготувати таку піцу можна навіть на сковороді.
- капуста білокачанна – 80 г
- яйце куряче – 1 шт.
- борошно рисове – 15 г
- борошно пшеничне цільнозернове – 15 г
- борошно перцю чилі – 1 ч.л.
- вода – 50 г
- сіль – на смак
- овочі для начинки – на вибір
- соус – на вибір
- олія рослинна для смаження.
- Яйце змішати з сіллю, водою, всіма видами борошна, замісити однорідне тісто.
- Дно розігрітої сковороди змастити олією.
- Капусту нашаткувати й викласти на сковороду, залити зверху тістом.
- Коли одна сторона підрум’яниться, перевернути капустяний млинець і обсмажити з іншого боку.
- Отриману піцу змастити улюбленим соусом.
- Викласти на неї начинку з овочів (це можуть бути тушковані гриби, помідори, зелень, кукурудза та ін.).
Пропонуємо вам приготувати разом із нами корисний теплий салат – соковиту суміш нуту, перцю та фети. Просте приготування ситної та наповненої вітамінами страви. Нут – джерело рослинного білка, що добре засвоюється. Червоний перець містить рекордну кількість білка. А борошно перцю Чилі додасть страві пікантності.
ТАКО з АМАРАНТУ
Тако з амаранту – низькокалорійна та дуже поживна страва, що швидко готується з простих інгредієнтів. Надзвичайно корисний і смачний!