Щоб завжди мати під рукою свіжі домашні пластівці, потрібен спеціальний вид вівса (з видаленою оболонкою) та хороша зернодавилка. Втім, овес, що “спеціалізується” на пластівцях, може використовуватись і по-іншому: в цілісному вигляді він добре розварюється та перетворюється на відмінну вівсянку, а в перемеленому з нього виходить чудове вівсяне борошно!
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес постачання вівса для пластівців: від догляду за рослиною до розфасовки.
Вирощування. Наш овес росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
Зберігання. Продукт очищується та зберігається відповідно до санітарних норм, фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжі вівсяні зерна з останнього врожаю.
Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Овес ідеально підходить для приготування пластівців, з яких, у свою чергу, можна готувати смачну вівсянку та котлети. З нього можна готувати кисіль, гранолу, мюслі, додавати в смузі або просто зварити (20-30 хвилин з попереднім вимочуванням).
Очищений овес краще підходить для випічки: печиво, кекси, оладки виходять більш пишними, ніж при використанні цільного зерна. Дуже корисне поєднання – вівсянка з сиром або морквою.
Свіжі натуральні пластівці – те що треба для смачного та поживного сніданку для всієї родини! У них зберігаються всі корисні речовини, а смак не йде у порівняння з жодним видом магазинних пластівців. Для приготування знадобиться спеціальна зернодавилка.
- овес для пластівців – 1,5-2 скл.
- ягоди, фрукти, родзинки – на смак
- рослинне молоко або вода – 1 скл.
- підсолоджувач – на смак.
- Овес промити та викласти на рушник, просушити протягом доби, бажано природним шляхом.
- За допомогою зернодавилки зробити пластівці.
- Залити їх теплим рослинним молоком або водою та дати настоятися.
- Коли пластівці набухнуть – додати підсолоджувач, ягоди, фрукти або родзинки.
Не підходить для пророщування.
Овес для пластівців швидко та легко засвоюється організмом, насичуючи його енергією та бадьорістю. Допомагає при нервовому та фізичному виснаженні, дистрофії. Може використовуватися для приготування косметичних масок і цілющих відварів.
Видільна система. Виведення з організму свинцю, токсинів, радіонуклідів, солей і важких металів.
Кровеносная система. Профілактика гіпертонії та появи холестеринових бляшок у судинах. Усунення вегето-судинної дистонії. Запобігання формуванню тромбів. Зниження ризику розвитку ішемічної хвороби серця.
Травна система. Обволікаючий і жовчогінний ефект. Допомога при патологічних станах печінки, виразках і гастритах. Поліпшення кишкової мікрофлори, усунення запорів, проносів, здуття.
Нервова система. Попередження нервового виснаження. Поліпшення настрою, нормалізація сну, користь при високих розумових навантаженнях. Сприяння виробленню серотоніну. Позитивний вплив на периферичну нервову систему.
Покривна система. Поліпшення стану шкіри за рахунок очищення організму зсередини. Протисвербіжна дія, полегшення симптомів екземи, загоєння опіків.
Опорно-рухова система. Зміцнення м’язової та кісткової тканин, профілактика остеохондрозу, артриту й артрозу. Відновлення м’яких тканин після травм і переломів, нарощування м’язів.
Ендокринна система. Регуляція ліпідного обміну в організмі. Контроль рівня цукру, запобігання різким стрибкам глюкози. Нормалізація гормонального фону. Зміцнення імунітету. Контроль апетиту та підтримання здорової ваги.
Дихальна система. Зниження ризиків туберкульозу й астми.