Кукурудза популярна в усьому світі та використовується в їжу в різному вигляді. Жовта, вона ж цукрова, – найбільш поширена. З неї роблять поленту, борошно та крохмаль. У сушеному вигляді вона стає дуже твердою та вимагає тривалого вимочування. Це дієтичний безглютеновий продукт, що прискорює обмін речовин і містить неймовірну кількість корисних речовин.
Компанія “Земледар” ретельно контролює весь процес поставки кукурудзи з поля до покупця: від догляду за рослиною до розфасовки.
Вирощування. Наша кукурудза росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива та інша агрохімія не використовуються.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує кукурудзяні зерна з останнього врожаю.
Фасування. В день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Сухі зерна кукурудзи вимагають тривалого вимочування та варіння (не менше 3,5 годин). Тільки після цього їх можна додавати в каші, запіканки та випічку, обсмажувати в маслі, фарширувати рибу та м’ясо.
Зерна підходять для пророщування, маринування.
Сушену кукурудзу можна легко перемолоти в крупу чи борошно за допомогою звичайної кавомолки.
З кукурудзяним борошном виходять дуже яскраві сонячні млинці, які в процесі підрум’янення стають ще красивішими. До того ж, вони не містять глютен і є більш дієтичними, ніж звичайні.
- кукурудзяне борошно – 5 ст.л.
- молоко рослинне або звичайне – 1 скл.
- рослинна олія – 1,5 ст.л.
- яйця курячі – 2 шт.
- сіль – на смак
- цукор (або інший підсолоджувач) – на смак.
- Яйця збити з сіллю та підсолоджувачем.
- Влити в них молоко та добре перемішати. Для додаткової насиченості кольору можна додати дрібку куркуми.
- Всипати кукурудзяне борошно й залишити на 40-50 хвилин для набухання (це обов’язкова умова, щоб млинці не розлізлися).
- Розвести в тісті рослинну олію.
- Смажити млинці на добре розігрітій сковороді до рум’яності з двох сторін.
Паростки кукурудзи, як і всі інші, можна вживати самостійно або додавати в салати, смузі, йогурти, гарніри.
Щоб проростити зерно, потрібно спершу ретельно промити його під проточною водою, викласти на дно тари або плоского піддону, зволожити й накрити зверху вологою тканиною з невеликим доступом повітря. Періодично тканину потрібно змочувати, щоб вона не висохла. Проростки з’являються приблизно на третій день.
Більш легкий спосіб – скористатися спеціальними баночками для пророщування.
Кукурудза має антиоксидантні та детоксикуючі властивості, відмінно підходить для очищення й оновлення організму. Корисна при схудненні як продукт, що поліпшує метаболізм.
Видільна система. Виведення токсинів, очищення організму, виведення продуктів розпаду. Легка сечогінна дія.
Кровоносна система. Запобігання патологіям серця та судин. Очищення крові. Профілактика анемії. Зниження тиску. Антиатерогенна дія на рівень холестерину.
Травна система. Нормалізація травлення. М’яке очищення кишківника, поліпшення мікрофлори для вироблення корисних бактерій. Стимулювання жовчовиділення.
Нервова система. Поліпшення стану при депресіях, нервових виснаженнях, перевтомі. Користь при високих розумових навантаженнях, підвищення працездатності мозку. Антистресова дія. Профілактика склерозу.
Покривна система. Оздоровлення шкіри, поліпшення кольору обличчя. Зміцнення волосся та нігтів. Запобігання пошкодженню шкіри УФ-променями.
Ендокринна система. Підвищення імунітету та життєвого тонусу. Поліпшення ліпідного й вуглеводного обміну. Підтримка функції кори надниркових залоз.