Кукурудзяне борошно грубого помелу вважається більш цінним і поживним, ніж середнього і дрібного. Страви з нього зберігаються набагато довше, що обумовлено його здатністю загальмовувати процес бродіння вуглеводів. Має солодкуватий присмак і веселий жовтий колір. Харчова цінність кукурудзяного борошна значно бідніша, ніж у пшеничного або житнього, зате воно не містить глютен.
Компанія "Земледар" ретельно контролює весь процес виробництва: від контролю якості зерна до розфасовки борошна.
Вирощування. Наша кукурудза росте далеко від великих міст і промислових підприємств. Мінеральні добрива, пестициди та інсектициди не використовуються.
Виробництво. Все борошно виготовляється тільки в день замовлення. Покупець отримує свіже якісне борошно, зі збереженням усіх корисних властивостей. У виробництві використовується німецький жорновий млин з просіювачем, зроблений з екологічних матеріалів. Низька швидкість обертання корундово-керамічних жорен забезпечує збереження всіх корисних властивостей зерна.
Фасування. Свіже борошно пакується у крафтові паперові пакети.
Кукурудзяне борошно надзвичайно універсальне й використовується в найрізноманітніших рецептах. Воно не дуже смачне в сирому вигляді, але під час термообробки розкриває чудовий землисто-солодкий аромат. У процесі приготування стає тягучим, а при охолодженні – ущільнюється.
Інгредієнт багатьох національних страв: тортильї, мамалиги, поленти, баноша. Ідеально підходить для фруктових кексів.
Ніжне сонячне печиво готується повністю на основі кукурудзяного борошна, що надає випічці красивого кольору, незвичайного смаку і текстури. Це готовий безглютеновий рецепт, який не потребує коригування.
- кукурудзяне борошно – 300 г
- яйця – 2 шт.
- сметана – 150 г
- розпушувач – 0,5 ч.л.
- підсолоджувач – на смак
- сіль – щіпка
- кориця, ваніль – на смак.
- Застелити деко пергаментним папером, духовку розігріти до 180°С.
- Яйця та сметану збити до однорідності.
- Борошно з'єднати з розпушувачем, сіллю, прянощами та підсолоджувачем.
- Змішати всі інгредієнти між собою.
- З тіста сформувати кругле печиво, яке можна трохи приплюснути. Викласти на деко на невеликій відстані одне від одного.
- Випікати приблизно 15-17 хвилин. Готовому печиву дати охолонути.
Кукурудзяне борошно містить безліч поживних речовин і має великий спектр корисних якостей. Наявність антиоксидантів допомагає боротися із запальними процесами, пошкодженням клітин вільними радикалами, впливом токсинів.
Кровоносна система. Профілактика анемії. Зниження тиску. Антиатерогенна дія на рівень холестерину.
Нервова система. Підтримання правильного функціонування мозку та нервової системи.
Травна система. Ефективне очищення кишечника, нормалізація процесів травлення, поліпшення мікрофлори для вироблення корисних бактерій. Стимулювання жовчовиділення.
Покривна система. Омолоджуючий ефект при зовнішньому косметологічному застосуванні. Запобігання пошкодженню шкіри УФ-променями. Зміцнення волосяних фолікул, надання блиску волоссю.
Видільна система. Сечогінна дія.