Каніхуа (каніва, маленьке кіноа) – дієтичний безглютеновий продукт з того ж сімейства, що й амарант з кіноа. Не вимагає попереднього замочування, готується швидко, стає м’якою і трохи хрусткою на смак, не змінює колір і форму. Це красива темно-червона крупа з тонким горіховим ароматом і ніжним смаком – трохи м’якшим і солодшим, ніж у кіноа. У дорогоцінних зернятках міститься безліч поживних речовин (до 60% добової норми заліза і кальцію).
Компанія "Земледар" ретельно перевіряє якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю і подальшу співпрацю.
Тестові зразки. Обов'язковою умовою купівлі насіння імпортного походження, є тестові зразки. Компанія "Земледар" докладає великих зусиль, щоб запропонувати своїм покупцям продукцію найкращої якості. Обов'язковою умовою є наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високої якості.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжу крупу каніхуа з останнього врожаю.
Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічну паперову тару.
Найпростіший спосіб приготувати каніхуа – відварити у співвідношенні з водою або молоком 1:2 та використовувати як гарнір. За бажанням можна обсмажити для надання тонкого горіхового смаку.
Також каніхуа підходить до плову, рагу, оладок, запіканок, супів та салатів, смузі, десертів і хрусткої випічки, фаршированих овочів (солодкого перцю, гарбуза).
В цілому каніхуа поєднується з багатьма смаками – солодкими, солоними, гострими, нейтральними, кислими (картоплею, м’ясом, медом, фруктами, горіхами, родзинками, різними спеціями). З неї також можна приготувати рослинне молоко та борошно.
Звичні кабачкові оладки можна урізноманітнити, додавши в них каніхуа й надавши цим самим страві поліпшеної поживності та незвичайного смаку. Подавати гарячими з салатом.
- каніхуа – 200 г
- кабачки – 2 шт.
- сіль, перець – на смак
- цибуля – 1 шт.
- борошно – 25 г
- яйця – 2 шт.
- сметана – 2 ст.л.
- Каніхуа промити та відварити протягом 15-20 хвилин.
- Кабачки натерти на тертці, обсмажити на сковороді з дрібно нарізаною цибулею, сіллю та перцем.
- Додати до крупи обсмажені кабачки, борошно, сметану та яйця, ретельно перемішати.
- Готове тісто викласти порційно у вигляді оладок на добре розігріту сковороду, обсмажити з двох боків до рум’яної скоринки.
Розширюємо ваше уявлення про корисні салати, презентуючи вам унікальний рецепт салату з каніхуа. Насіння забезпечить вас кальцієм, залізом і вітамінами. Каніхуа надасть салату приємної горіхової нотки та чудово смакуватиме з родзинками та м’ятою. Спробуйте незвичне поєднання з максимальною користю для вашого організму, та зарядіться енергією на весь день.
Паростки каніхуа мають ніжний смак, їх можна додавати в салати, гарніри, бутерброди та смузі, вживати як окремий суперфуд.
Для пророщування знадобляться дрібне-дрібне ситечко, ⅔ скл. крупи, тарілка або спеціальна ємність для пророщування, марлева тканина.
Зерна каніхуа потрібно акуратно промити за допомогою дрібного сита, щоб крупинки не проскочили через нього. Далі їх треба перекласти в ємність для пророщування або на тарілку, накрити зверху вологою марлею і чекати перших паростків. Вони повинні з’явитися на 3-й день. Промивати зернятка необхідно кожні 12 годин.