Урюк, на відміну від кураги, сушиться з кісточкою. Також ці два продукти розрізняються за методом приготування і, як наслідок, за зовнішнім виглядом, смаком і властивостями. Урюк сушиться більш щадним способом (у тому числі безпосередньо на деревах), тому в ньому зберігається більше корисних речовин і продукт цінується вище. Наявність кісточки надає йому більш округлої форми та унікального смаку з мигдальним відтінком.
Компанія "Земледар" ретельно перевіряє якість продукції у постачальників, перш ніж прийняти рішення про закупівлю та подальшу співпрацю.
Тестові зразки. Тестові зразки та наявність документів, що підтверджують відповідність міжнародним санітарним нормам і високій якості, – обов'язкові умови покупки сухофруктів імпортного походження. Наша компанія докладає великих зусиль, аби запропонувати покупцям товари найкращої якості.
Зберігання. Продукт зберігається відповідно до санітарних норм і фасується у день замовлення. Покупець отримує свіжий урюк з плодів останнього врожаю.
Фасування. У день замовлення товар упаковується в екологічні крафтові пакети.
Урюк використовується як смачний та корисний перекус, десерт до чаю або легкий акцент в улюблених стравах. Додайте його в каші, плов, начинку для пирогів і млинців, тушкуйте з м’ясом.
Компотам, морсам, киселям, шербету та настоянкам урюк надає кисло-солодкого смаку та яскравого мигдального аромату за рахунок наявності абрикосової кісточки у сухофрукті.
З урюка можна приготувати смачний мармелад та варення.
Чудовий зимовий компот із багатим ароматом і смаком. У холодному вигляді чудово втамує спрагу, а в гарячому – зігріє та навіть допоможе боротися із застудою.
- вода – 3,5 л
- яблука невеликі – 6 шт.
- урюк – 100 г
- родзинки світлі – 100 г
- імбир свіжий – 5-6 скибочок
- палички кориці – 2 шт.
- зірочки бадьяна – 2 шт.
- перець рожевий горошком – 1 ст.
- мед – 50 г (за бажанням).
- Яблука дрібно нарізати, скласти в каструлю.
- Залити холодною водою, додати всі спеції та свіжий імбир.
- Поставити на середній вогонь, кип’ятити протягом 10 хвилин.
- Додати сухофрукти, знову довести до кипіння.
- Закрити каструлю кришкою та закутати в ковдру. Настояти протягом 3-4 годин.
- Підсолодити настояний компот медом (за бажанням).
Користь урюка добре задокументована та варіюється від допомоги у лікуванні діабету до зменшення запальних процесів. Він так само поживний, як і свіжі абрикоси, за винятком вмісту води. Як і інші сухофрукти, може допомогти у боротьбі із зайвою вагою.
Опорно-рухова система. Поліпшення мінеральної щільності кісток (профілактика остеопорозу, остеоартриту).
Кровоносна система. Стимуляція кровообігу, зниження рівня холестерину в судинах. Поліпшення згортання крові. Допомога при анемії, відновленні після інфарктів та інсультів. Нормалізація тиску.
Нервова система. Поліпшення здоров’я очей, захист від фототоксичних ушкоджень, зниження ризику катаракти.
Травна система. Налагодження роботи шлунково-кишкового тракту, захист печінки та кишечника, полегшення запорів. Пребіотичні властивості.
Покривна система. Захист шкіри від ушкоджень, профілактика старіння.
Видільна система. Виведення з організму важких металів і радіонуклідів. Легка сечогінна дія.
Ендокринна система. Нормалізація гормонального фону. Контроль постпрандіального рівня глюкози, сприятливий вплив на рівень інсуліну.